הסלולרי החדש של סוני אריקסון, G900, הוא מכשיר בעל מסך מגע. בימים האחרונים עלה לאינטרנט קמפיין למכשיר, בו נראה גנב שחומד את ה-G900 של הכדורגלן אייל ברקוביץ' כשהאחרון ישב בבית קפה. לאחר שבועיים עם המכשיר, אנחנו יכולים להרגיע את אייל ברקוביץ: ההפסד, במקרה הזה, הוא לגמרי של הגנב.
מבחינת מיתוג, ה-G900 הוא מכשיר הדגל של סוני אריקסון לשוק העסקי, לפחות עד שיגיע ה-X1. המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה סימביאן בגרסת UIQ. לא מדובר באותה סימביאן שאולי מוכרת לכם מהמכשירים של נוקיה, S60, אלא בגרסה מסורסת והרבה פחות אינטואטיבית של מערכת ההפעלה.
ה-G900 מגיע בעיצוב המוארך (Candy Bar) המוכר של סוני. גודלו של המכשיר סביר וצורתו ארגונומית ומאפשרת אחיזה נוחה ביד, אך לא מדובר במכשיר שיגרום לקולגות לפזול בקנאה - הוא נראה כמו מכשיר רגיל לגמרי, ולא חולק את תכונות
העיצוב המתקדמות של המכשירים העסקיים שמציעים המתחרים.
גם צג המגע שלו לא מצליח להתמודד עם מכשירים מתחרים: לא מעט דובר על כך שצגי המגע נכנסים לעולם הסלולרי במטרה לגרום לחווית המשתמש להיות פשוטה וקלה יותר, אך במכשיר הסוני אריקסון ניכר כי הכנסת ממשק המגע רק מסבכת את תפעול המכשיר. המכשיר איטי מאוד (גם ביחס למכשירי סימביאן אחרים) ומגיע עם עט חרט, סטיילוס, שכמעט ונעלם מעולמנו עם כניסתם של מסכים הנשלטים על ידי האצבעות בלבד.
ממשק המכשיר הוא אותו ממשק המוכר לנו עוד מימי ה-W950. צג המגע מאפשר ללחוץ על כל פרט במסך הבית ולקבל עליו פרטים נוספים, כגון מד הסוללה.
הממשק מרגיש מיושן, איטי ומסורבל ביחס למכשירים אחרים, אפילו במשפחת המכשירים של סוני אריקסון עצמה. החלפת שפה הנחשבת לפעולה בסיסית וחשובה, מסורבלת מאוד במכשיר - שלא לדבר על האפשרות לביטול השלמת אוטומטית בהזנת טקסט.
המכשיר מגיע עם מצלמה ברזולוציה של חמישה מגה פיקסל, אך איכות הצילום לא מתקרבת לרמת ה-C902 שנבדק כאן בעבר, או מכשירים כדוגמת ה-F480 או ה-N95. עושה רושם שהאופטיקה במכשיר פשוט פחות טובה, ומאפייני צילום רבים פשוט נשמטו - מה שיוצר בסופו של דבר תמונות לא טובות.
למען ההגינות יש לציין שאחד מהמקומות הבודדים בהם מסך המגע בא לידי ביטוי וקצת עוזר לתפעול הוא בממשק המצלמה, שניתן לשליטה ע"י נגיעה במסך לצרכים שונים, כגון מיקוד ידני באיזור מסויים.
יישום מדליק שנמצא במכשיר הוא יישום הפתקיות הדביקות, שבו ניתן לנצל את יכולת המסך. בשונה ממערכת ההפעלה המקרטעת, יישום זה עובד באופן מהיר ונוח לשימוש, ומאפשר לכתוב הודעות באמצעות מסך המגע או הקלדה. היישום מאפשר גם לשנות את הצבעים והתיוגים של הדפים. ללא ספק מדובר ביישום חביב ושימושי, אך לא בכזה שניתן לבנות
סביבו טלפון.
יתרון נוסף שניתן לרשום לזכות המכשיר היא יכולת ה-WI-FI שעשויה להוזיל את עלות הגלישה הסלולרית. סוללת המכשיר טובה ומאפשרת עבודה של יום וחצי ולעיתים אף יותר.
למרבה הצער, לא הצלחנו להתלהב מה-G900. לדעתנו מדובר במכשיר שמוטב היה לו לא היה מגיע לארץ כלל, ויכול מאוד להיות שהיה עדיף לראות במקומו דגם אחר מפרוטפוליו מוצרי החברה.
למרות שבסופו של יום לא מדובר במכשיר גרוע, השילוב של מסך המגע הלא שימושי ומערכת ההפעלה המיושנת שלו הופכת אותו ללא כל כך כדאי - ניתן היום למצוא מכשירים טובים הרבה יותר ברשתות הסלולר בישראל.
Sony Ericsson G900
ציון:
יתרונות : עיצוב שמרני, ספיקר חזק, WI-FI, יישום הפתקיות המוצלח
חסרונות: מסך מגע, תפעול מסובך, ממשק איטי
בשורה התחתונה: כדאי לפזול למכשירים אחרים
מחיר: 36 תשלומים של 79 שקלים ברשת אורנג'
מידות: 13x49x106 מ"מ
משקל: 99 גרם
מסך: 256K צבעים, 2.4 אינץ' 240X320 פיקסלים, TFT
זיכרון פנימי: MB 160
רשת אלחוטית: Wi-Fi 802.11 b/g
מערכת הפעלה: Symbian OS, UIQ
מצלמה: 2592X1944 ,5 MP פיקסלים, פוקוס אוטומטי, image stabiliser, וידאו, פלאש;
זמן המתנה: עד 380 שעות
זמן דיבור: עד 12 שעות
לדף המוצר באתר היצרן