מה שנראה לרבים מאיתנו כמובן מאליו, לאחרים קשה עד בלתי אפשרי להשגה. ילדים רבים חיים שלא בשליטתם מתחת לקו העוני. עם תחילת שנת הלימודים נרתמה "הקרן לידידות" בשיתוף "ידיעות אחרונות" ערוץ המעורבות של ynet וארגון "ידידים" לפרויקט מיוחד "פינה משלי".
במסגרת הפרויקט הקישו לאחרונה נציגי ארגון "ידידים" בבתיהם של אלפי משפחות ברחבי הארץ, רובן משפחות מהפריפריה ועולים חדשים. בבתים רבים נתגלו תנאי מחייה בסיסיים קשים ולא ראויים. בחלק מהבתים לא נמצאה מיטה נוחה ועל שולחן וכיסא ללימודים הם יכולים רק לחלום.
"פינה משלי" משפחה במרכז הארץ חונכת את הרהיטים החדשים
יותר ויותר משפחות אינן מסוגלות להתמודד היום עם המציאות הכלכלית הקשה, ובעיקר עם הפגיעה בהכנסה הפנויה של המשפחה ובכוח הקנייה. ילדים רבים אחרים נפגעים מכך, שהכנסת משפחתם איננה מספקת כדי להעניק להם תנאי מחיה והתפתחות ראויים. מחקרים מראים כי קיים קשר הדוק והפוך בין השכלה להימצאות מתחת לקו העוני. ככל שרמת ההשכלה עולה, כך קטן הסיכוי להימצא מתחת לקו העוני. המסקנה העולה מן המחקרים, מקבלת משנה תוקף כשמדובר בילדים.
"הקרן לידידות" בראשותו של הרב יחיאל אקשטיין, נרתמה לעזור לילדים הזקוקים ל"פינה משלהם". "מחקרים מצביעים על כך שלתנאי המחייה ולסביבה הפיסית השפעה מובהקת על התנהגותם של אנשים ומיצוי הפוטנציאל הטמון בהם" מסבירה דבורה גנני יו"ר "הקרן לידידות", "הנחת היסוד שלנו היא שיצירת מקום מחייה וסביבת עבודה נוחים לילד, יתנו לו את ההזדמנות לפרוח ולהגשים את שאיפותיו", הוא מוסיפה.
בעזרת הקרן איתרו צוותים של ארגון "ידידים" 2,500 ילדים ובני נוער נזקקים, ולהם דאגו לריהוט חדש לחדר השינה שלהם. המשפחות בחר בעצמם את הרהיטים המתאימים לצורכיהם ובבחירת הדגמים. "פעמים רבות נאלצנו להזמין דגמים מיוחדים כדי למצוא פתרונות יצירתיים למספר גדול של ילדים בחלל קטן, בשאיפה לאפשר לכל אחד מהם חלקה קטנה שקט ונוחיות בה יוכל להתרכז בלימודיו", מסביר יוסי פרידמן, רכז הפרויקט מארגון ידידים.
עקרון העבודה המלווה את כל הפרוייקט הוא עקרון של נתינה בכבוד. הסיוע במסגרת הפעילות הינו חלק משלים מתהליך חינוכי שנתי שהילדים עוברים בארגון "ידידים" ובכך הם למעשה תורמים בחזרה לקהילה. הסיוע מתאפשר הודות לתרומותיהם של אוהבי ישראל שאינם יהודים, המבקשים לבטא את תמיכתם האיתנה במדינת ישראל. הפרויקט נעשה בד בבד עם תמיכה בתחומים חינוכיים וערכיים כך שמוענק מענה הוליסטי ורחב לצורכי הילדים.
ארגון "ידידים" הוא ארגון מתנדבים ארצי שהוקם ביוזמתם של צעירים בוגרי צבא במטרה לפעול למען הנוער והחברה בישראל. הארגון דוגל בגישה ממלכתית ללא זיקה פוליטית ופועל פועל בקרב בני נוער עולים חדשים ואוכלוסיות מערי פיתוח ושכונות שיקום בכל הארץ.