המודעות הולכת ונהיית גדולה יותר, וכבר הרבה זמן חשבתי לחתום על הכרטיס. הפנייה של ynet נתנה לי את ההזדמנות לחתום. אני מאמינה שאם המודעות תגדל, אנשים יתחילו להבין שזה לא רק כדאי, אלא חובה אמיתית של כולנו. במוות שלך, אתה יכול להציל חיים של אנשים אחרים, וזה כשלעצמו נראה לי זכות אנושית מאוד גדולה.
הכרת מישהו שנזקק להשתלה?
מאוד התרגשתי כשביקרתי ילדים חולים בבית החולים שניידר. אחד הילדים היה זקוק להשתלה. אז ראיתי את העצב והתסכול של ההמתנה להשתלה שיכולה לקחת שנים. בסופו של דבר נמצא תורם מתאים לילד, וזה היה מרגש ונוגע.

חבל שאמונות תפלות עדיין תופסות חלק נכבד מהציבור. מיה דגן (צילום: דנה קופל)
יש כאלה שטוענים שהם מוכנים לתרום רק ליהודי. את יכולה להבין אותם?
ממש לא. זוהי בורות. אדם הוא אדם, לא משנה מה הדת או המוצא שלו. אני לא יכולה להבין אנשים כאלה וזו בעיניי חשיבה פרימיטיבית שאינה במקומה. אני יודעת שיש גם חלק מהציבור הדתי שמתנגד לתרומת איברים. החוקים הללו שהם המציאו, אני פשוט לא מסוגלת להתחבר אליהם וזה בלתי מובן בעיניי. זו האמונה שלהם, וזה מי שהם, איש איש באמונתו יחיה, אבל אני פשוט לא יכולה להבין את זה.
חלק חוששים לתרום פשוט בגלל החשש מהמוות. את עצמך חוששת?
לא, המוות הוא חלק ממעגל החיים, וכשזה קורה - זה קורה. ואז, אין שום סיבה שהאיברים שלנו לא יוכלו לשמש אחרים ולהציל את חייהם. חבל שאמונות תפלות עדיין תופסות חלק נכבד מהציבור.
חותמים עכשיו:
פרויקט תורמים לחיים:
מה יש לך לומר לאלה שעדיין מתלבטים?
נפלה בחלקנו זכות מאוד מאוד גדולה להציל חיים של אנשים אחרים בעזיבה שלנו את העולם הזה, ככל שזה מורבידי וקשה לחשוב על זה. אבל וואלה - יום אחד זה יגיע. הזכות הזו, המתנה הזו שניתנה לנו להציל חיים, היא הגדולה מכולם. זה הופך את המחשבה למשהו קצת יותר חיובי. זו תחושת סיפוק שבה אתה יודע שעשית משהו בשביל מישהו אחר באופן הכי לא אינטרסנטי וזוהי תחושה מדהימה.
רוצים לראות מי עוד חתם על כרטיס אדי ומפציר גם בכם להציל חיים? לחצו כאן