צעירה בת 26 נפצעה היום (ב') באורח בינוני עד קשה, לאחר שנכוותה כתוצאה מפיצוץ סיר לחץ בביתה. האשה, המתגוררת בכפר מג'דל שאמס שבצפון רמת הגולן, עמלה על הכנת ארוחת צהריים בזמן התאונה.
הצעירה, אם לארבעה ילדים, החליטה לבשל שעועית בסיר לחץ. בתום הבישול ביקשה האשה לפתוח את הסיר, ולפתע הועף המכסה. התבשיל עצמו התפזר לכל עבר וגרם לה לכוויות קשות בפלג גופה העליון, בעיקר בפנים ובצוואר.
צוות טיפול נמרץ של מד"א-ירדן פינה את האשה לבית החולים זיו בצפת. הרופאים שם איבחנו אצל הפצועה כוויות בדרגה 2, ולאחר טיפול ראשוני היא אושפזה במחלקה הכירורגית.
ד"ר קסיס שוקרי, כירורג ופלסטיקאי בבית החולים זיו, סיפר ל-ynet: "הבישול בסיר לחץ הוא ברוב המקרים מהיר ויעיל, אך אם לא עוקבים אחר הוראות
היצרן בעת הבישול, הוא עלול להוות סכנה. כתוצאה מפתיחה לא מבוקרת, עלול האדם הנמצא בסמוך לסיר לספוג כוויות קשות".
עוד אמר ד"ר שוקרי כי חשוב להקפיד להשתמש בסיר שעבר בדיקות של מכון התקנים, ובתחילת הבישול יש לבדוק תמיד שהגומיה ושאר החלקים תקינים לשימוש. "האשה צפויה לעבור כמה טיפולים בבית החולים כדי לטפל בכוויות הלא פשוטות מהן היא סובלת. חשוב לזכור שהפגיעה עלולה היתה להסתיים בצורה קשה עוד יותר".