אפי בירנבוים הוא האיש שמזוהה עם בני השרון המצליחה של השנתיים האחרונות. הקבוצה המאוחדת מרעננה והרצליה הפכה לאחת הסולידיות בליגה הלא יציבה שלנו, אבל ייתכן שזה עומד להשתנות.
בני השרון הגיעה לגמר גביע המדינה 2007 על חשבון מכבי תל אביב וכמעט הדיחה את הצהובים בחצי גמר הפיינל פור בעונה החולפת. כרגיל במחוזותינו, הצרות שגרם המאמן הוותיק למכבי הביאו אותו לזרועותיה, ובעקבות כך עומדת בני השרון בפני מבחן לא פשוט.
מטבע הדברים, רצה בירנבוים לקחת איתו את מאיר טפירו למכבי, אבל הבטחה מוקדמת שנתן ליו"ר אלדד אקוניס טירפדה את המהלך עוד בטרם יצא לפועל. במקום זאת, איבדה הקבוצה את ג'ייסון וויליאמס ובמקביל ויתרה על נ'דודי איבי. זה לא בישר על אובדן הדרך. תואר גניבת השנה בליגה יילך כנראה לאחד משני הזרים של בני השרון, ריצ'רד רובי או המין קוויינסטנס.
_wa.jpg)
מאיר טפירו. ימשיך להצטיין, אך יזדקק לעזרה (צילום: עוז מועלם)
בשרון לא זנחו את קונספציית המאמן הוותיק והחזירו מן האוב את מוישל'ה ויינקרנץ בן ה-54. בשורה התחתונה, הצליחה הקבוצה לשמור על רוב הסגל ואולי אף להתחזק. אקוניס לנצח ימצא שחקנים שיהפכו לגניבה, והקהל כנראה ימשיך לצערנו שלא להגיע בהמוניו למטרו-ווסט. הקבוצה המאוחדת תצא לראשונה העונה גם למסע האירופי, וכלל לא בטוח אם תסתפק שוב במקום השלישי.
מאמן: משה ויינקרנץ (החליף את אפי בירנבוים).
הצטרפו: אורי יצחקי, אלעד הופמן, ריצ'רד רובי, בן רייס, המין קוויינסטנס, שון ג'יימס, גיל אמיתי.
נשארו: שון מונסון, קוקי בלצ'ר, מאיר טפירו, ארז כץ, אוסמאן סיסה.
עזבו: נ'דודי איבי, ניצן חנוכי, ג'ייסון וויליאמס, רוד גריזארד.

בן רייס. שווה לשים לב אליו (צילום: אלי אלגרט)
שימו לב לאלעד הופמן ולבן רייס, ולא רק בגלל החוק הרוסי. הופמן עשה בעונה שעברה דברים יפים מאוד באליצור יבנה מהלאומית, רייס (בנו של שחקן העבר משה רייס) הוא אתלט נהדר והיה אחד משחקני הנוער הטובים של מכבי תל אביב.
מחירי מנויים: 250 שקל לנוער, 300 למבוגר, 1,000 ליציע הכבוד. מנוי זהב 5,000 שקל.
דבר האוהד, משה קליין: "הסגל חזק ונראה טוב מאוד מכל הבחינות, הבנייה היא גם לטווח הארוך. נגיע רחוק גם בליגה וגם ביורוקאפ. המטרה היא לקטוף כמה שיותר תארים. אני הולך לכל משחק כבר כמה שנים ונמצא בקשר עם ההנהלה, מעודד ומחצרץ".
בני השרון ביססה עצמה בצמרת הכדורסל הישראלי, כאשר רק שני דברים עמדו בין אלדד אקוניס לזכייה בתואר אחד לפחות בשנתיים האחרונות. הראשון הוא מכת פציעות שהביאה את הקבוצה למאני טיים בסגל קצר, שלא עמד בעומס ובלחץ. השני הוא היעדר קהל תומך ודוחף, שיידע להטריף את השחקנים ולהוציא מהם את המקסימום הדרוש במעמדים כאלו.
_waq.jpg)
סיסה. ימשיך לנעול את הרחבות, אבל מי ידחוף מהיציע? (צילום: אלי אלגרט)
ההצטרפות לזירה האירופית הכריחה את בני השרון לבנות סגל רחב יותר, שאמור לתת מענה לבעיה הראשונה. טפירו המצוין ימשיך להיות דומיננטי ובידיו תופקד הקבוצה, אך גם הוא מתעייף ומתבגר ויזדקק לכל העזרה שיוכל לקבל. בינו לבין ויינקרנץ היתה כימיה טובה בשנה הכי מוצלחת של הפועל אילת בזמנו.
החתמתו של ויינקרנץ, שהיה מחוץ לעניינים במשך כמה שנים, אמורה לתת מענה לבעיה הראשונה. מוישל'ה, שועל קרבות ותיק שלא עושה חשבון לאף אחד,
אמור לחלק את העומס בין שחקניו - כך שהחשיפה לפציעות תצטמצם למינימום.
הקבוצה לא הרשימה במשחקי האימון, אך אין צורך להתרגש יותר מדי - בדיוק כפי שניצחון קליל על הפועל חולון המפורקת לא אמור להוציא את אוהדיה המעטים לחגיגות. כמות הכישרון שיש בבני השרון, בוודאי ביחס לשאר הליגה, מבטיח לה כמעט בוודאות הופעה בפיינל פור הישראלי.