בורסות אירופה ננעלו בעליות שערים

מדד פוטסי הבריטי עלה ב-5.4%, הקאק הצרפתי עלה ב-3.5% והדאקס הגרמני עלה ב-1.1%, בהמשך למגמה החיובית שנרשמה באירופה בשבוע שעבר ונמשכה הבוקר באסיה

סוכנויות הידיעות עודכן: 20.10.08, 18:57

המסחר בבורסות באירופה ננעל היום (ב') בעליות שערים, בהמשך למגמה החיובית שסיימה את השבוע שעבר ביבשת ושפתחה את השבוע בבורסות באסיה

 

משבר כלכלי עולמי - סיקור מיוחד ב-ynet

 

מדד הפוטסי הבריטי עלה בכ-5.4%; מדד הקאק הצרפתי עלה ב-3.5% ומדד הדאקס הגרמני עלה ב-1.1%.

הבורסה של איטליה עלתה ב- 2.5%, הבורסה בספרד טיפסה ב-2.8%, הבורסה השוודית עלתה ב-3.9% והבורסה השוויצרית עלתה ב-1.9%.הבורסה בהולנד זינקה ב-6.8%, לאחר שממשלת הולנד הודיעה כי תבצע הלאמה חלקית של ענקית הבנקאות והביטוח ING. הבורסה הבלגית זינקה ב-4.7%.  

 

מניות המגזר הבנקאי נסחרו במגמה מעורבת, על רקע תוכנית הסיוע ל-ING. מניית יוניקרדיט ירדה ב-1.2%, מניית דוייטשה בנק ירדה בכ-2.3% וקומרצבנק ירדה ב-3.9%. מניית ING עצמה עלתה בכ-22%.

 

חברות הנפט הגדולות רשמו עליות שערים, על רקע התחזקות מחיר הנפט. מניית BP עלתה בכ-7.2%, ומניית רויאל דאטש של עלתה ב-6.1%. מניות חברות הכרייה הגדולות עולות גם הן, בעקבות עלייה במחיר המתכות: ריו טינטו עלתה ב-6.7% ו-BHP ביליטון עלתה ב-5.1%.

 

מניית ענקית הסלולר אריקסון עלתה בכ-15% אחרי שדיווחה על תוצאות טובות מהצפוי ברבעון השלישי. מניית ענקית הביטוח פרודנשל זינקה ב-13% במסחר בלונדון, על רקע דיווחים כי החברה נמצאת במו"מ עם שני משקיעים לגבי מכירת 20% ממנה, צעד שיכול לסייע לה להגיש הצעת רכש לפעילות של AIG באסיה.

 
פורסם לראשונה 20.10.08, 10:38