עתירתו של שדר הרדיו הוותיק, דודו אלהרר לבג"ץ בבקשה להוצאת צו ביניים שיחייב את תחנת הרדיו הצבאית, גלי צה"ל, לשדר את תוכניתו "הפוגה", נדחתה היום (ה') על ידי השופטת מרים נאור.
על פי החלטת השופטת נאור, יחזרו הצדדים לדון ביניהם במציאת פשרה במהלך 15 הימים הקרובים. בתום התקופה ישובו ויציגו הצדדים את עמדותיהם בפני בית המשפט, לקבלת הכרעה.
גורמים בכירים בגלי צה"ל אמרו היום ל-ynet: "דודו אלהרר לא ישדר בתחנת גלי צה"ל יותר, לפחות לא בעתיד הנראה לעין. היתה כאן הפרה בוטה של משמעת ואתיקה. אלהרר הפקיע את המיקרופון והשתמש בו לסגירת חשבונות אישיים ונאצות. אדם שאומר שהכוונות להוריד את התוכנית שלו משתוות בחומרתן לגירוש תושבי גוש קטיף, לא יכול להמשיך ולשדר בתחנה ציבורית".
מפקד גלי צה"ל, יצחק טוניק, אינו מדבר על השהייה או על תוכניות להורדת התוכנית אך בתגובה ל-ynet הוא אמר: "אנחנו צריכים לבחון את תגובת בג"ץ ומשמעויותיה. צריך לזכור שמאז הפגישה האחרונה שלי עם דודו אלהרר בה ניסינו להגיע לעמק השווה ובה הצעתי לו הצעות שונות, ביניהן שידור תוכנית עם מנחה נוסף בערבי חמישי, קרו מספר דברים. כמו למשל האופן הבוטה שבו הוא השתלט על המיקרופון של גל"צ והשתמש בו לתקיפה ישירה של התחנה ששימשה לו בית בעשור האחרון".
עוד אומר טוניק שגם בשאר הראיונות שנתן לתקשורת היתה תקיפה חסרת תקדים של התחנה. "מעבר לכך, מבחינת תזמון, הקדמת הבחירות דורשות מאיתנו כגוף משדר לבחון מחדש את תכני לוח השידורים, בעיקר כשמדובר בתוכניות שעוסקות בנושאים פוליטיים. טרם גיבשנו את עמדתנו. יש לנו 15 יום להגיב ולהגיש את תשובתנו לבית המשפט".
הקדמת הבחירות יכולה בהחלט להוות נדבך נוסף בהחלטת גלי צה"ל, שכן לפני כחצי שנה הודיע אלהרר לממונים עליו בתחנה בכתב על הצטרפותו למפלגתו של אפי איתם. "שיוך פוליטי הוא דבר אחד, אבל השתייכות כפעיל בתוך גוף מפלגתי הוא עניין אחר - בעיקר כשיש בחירות ברקע", אומרים בתחנה.
בתגובתם הרשמית, חוזרים ומציינים בגלי צה"ל כי החלטת בג"צ היתה שלא להורות בצו להחזיר את התוכנית.
"מאחר שבזמנו מפקד גלי צה"ל הציע חלופות לדודו אלהרר, ביקש בג"צ לבחון האם אותן החלופות עדיין בתוקף. אין בהחלטת בג"צ הנוכחית כל הכרעה לגופן של ההצעות, כפי שציינה השופטת נאור: 'לא אחווה דעה על ההצעות השונות של הצדדים'".
דודו אלהרר אמר בתגובתו לדיון בבג"ץ כי מדובר בניצחון. "אני חושב שהניצחון הוא של תחנת גלי צה"ל ולא ניצחון פרטי שלי. זה ניצחון של תחנה פלורליסטית, שרוצה באמת לדבר לכל העם. חבל שנכנסנו לכל הסיפור הזה ככה. אפשר היה לסגור את זה בשקט".