מי אני? תמרה בנאים, בת שבע וחצי.
איפה אני גרה? מדריד, ספרד.

נעים להכיר, תמרה (צילומים: טלי בנאים)
מתי ואיך הגעתי לכאן? הגעתי למדריד מתל אביב לפני שנתיים עם משפחתי במסגרת עבודתו של אבי. יש לי שני אחים: דן, בן ארבע וחצי, ויולי, בן שנה. לאמא שלי קוראים טלי ולאבא - שי.
מה אני עושה בחו"ל? לומדת בכיתה ב'.
מה גורם לי להרגיש ישראלית: יש לי חברות ישראליות שאיתן אני יכולה לדבר בעברית. אני לומדת בבית הספר היהודי במדריד ואנחנו חוגגים את החגים היהודיים ואת האירועים הישראליים.
סיטואציה מצחיקה: ביום הראשון שלי בבית הספר גיליתי שבזמן הארוחה בחדר האוכל כל הילדים לובשים סינרים גדולים ומצחיקים כדי לא ללכלך את הבגדים. הייתי בת חמש וחצי וזה נראה לי מאוד מוזר ללבוש סינר בזמן הארוחה, אבל בסוף התרגלתי והיום זה נראה לי מוזר לאכול בלי הסינר.

אמא, תמרה ויולי הקטן
למה אני הכי מתגעגעת: לפיתות ולקוטג', לסבים וסבתות שלי, לחברים שלי ולכל מי שאני מכירה בישראל.
מה הייתי לוקחת מכאן ומביאה לישראל: את הפארקים המקסימים, המגוון והזמינות של פעילויות התרבות והספורט שיש בעיר לכל הגילאים, המבנים היפים והנופים היפים והמגוונים במרחק לא רב ממדריד.
1. חיות או לא להיות: גן החיות של מדריד הוא גן חיות מצוין שכולל חיות מכל העולם, אקווריום ענק עם מאות זנים של בעלי חיים ימיים, מופע מרהיב של דולפינים ועוד. בהחלט שווה ביקור.
2. בילוי מהסרטים: פארק וורנר הוא לונה פארק ענק הנמצא כ-20 ק"מ דרומית למדריד. הפארק בנוי כולו בהשראת סרטי האחים וורנר כמו סופרמן, בטמן, סרטים מצויירים, המערב הפרוע ועוד. בנוסף יש המון מסעדות ומופעים לכל הגילאים.

3. אמנות מלכותית: מוזיאון המלכה סופיה לאמנות מודרנית (Museo Nacional Renia Sofia), המוזיאון הלאומי של ספרד לאמנות המאה ה-20, נמצא בסמוך לתחנת הרכבת Atocha. המבנה המרכזי של המוזיאון שימש במאה ה-18 כבית חולים וכיום, לאחר ששופץ, הוא מרשים ומעניין.
4. שוורים לשעבר: פלאסה מאיור (Plaza Mayor) היא כיכר רחבת ידיים (אורכה כ-130 מטר ורוחבה 95 מטר) ומרשימה ביופיה ששימשה בעבר כזירה של מלחמות שוורים והוצאות להורג.
5. ירוק בלב: מדריד היא עיר ירוקה ויש בה כ-40 פארקים יפים. הגדול והמפורסם הינו פארק הרטירו (El Retiro) שנמצא במרכז העיר. יש בו אגם גדול שאפשר לשוט בו בסירות, חורשות, מתקני שעשועים לילדים, מזרקות מים ופסלים. בקצהו הדרומי של הפארק מתקיים שוק ספרים גדול.
6. אוכל, קדימה אוכל: במדריד יש מאות טאפאס-ברים, וכמעט בכל פינת רחוב אפשר לטעום טאפאס. שניים מומלצים שאף פעם לא מאכזבים הם Lateral - רשת טאפאסיות עם תפריט מגוון שיש לה מספר סניפים במקומות בילוי מרכזיים בעיר, ו-Estay - בר-טאפאס ברובע סלמנקה היפה (רחוב Hermosilla). בקומה הראשונה יש בר ובקומה השנייה מסעדה עם טאפאסים מעולים.
7. מתי לבוא: העונות המומלצות לביקור הן בסתיו (ספטמבר-נובמבר), בו מזג האוויר נעים, העצים צבועים בצהוב-כתום והאו-יר נקי לאחר הגשם הראשון, או באביב (מאי-יוני), שבו מזג האוויר חמים והכל ירוק ופורח.