מדליית כסף לישראל באולימפיאדת השחמט

הישג היסטורי לנבחרת הכחול-לבן: הניצחון המכריע של מיכאל רויז מול הולנד העניק לה את המקום השני בתחרות בדרזדן, מאחורי האלופה ארמניה. הנשים סיימו במקום התשיעי

תומר גנור פורסם: 25.11.08, 17:34

נבחרת השחמט של ישראל רשמה הערב (ג') בהישג היסטורי, כאשר סיימה במקום השני באולימפיאדה הנערכת בדרזדן שבגרמניה. ישראל הבטיחה את מדליית הכסף לאחר שגברה על הולנד 1.5:2.5. ארמניה, שגברה על סין 1.5:2.5, סיימה במקום הראשון בטורניר.

 

שלושה משחקים בהתמודדות האחרונה של ישראל הסתיימו בתיקו - בין הלוח מספר 1 בוריס גלפנד (מדורג 20 בעולם) להולנדי לוק ואן ולי, בין בוריס אברוך (64 בעולם) לדניאל סטלוואגן ובין מקסים רודשטיין (155) לארווין לאמי.

הנבחרות באולימפיאדה בדרזדן. ישראל במקום השני (צילום: AFP)

 

מי שבסופו של דבר העניק לישראל את מדליית הכסף הוא מיכאל רויז (45 בעולם), אשר גבר על ההולנדי יאן סמית'ס. הקפטן אלון גרינפלד והשחקנים חוזרים ארצה עם הישג חסר תקדים, שכן זוהי מדליה ראשונה בהסטוריה לנבחרת הגברים.

 

נבחרת הנשים של ישראל כבר זכתה במדליית זהב במשחקים שנערכו ב-1976 בחיפה, אבל אז השתתפו רק 23 נבחרות בגלל החרם מצד הגוש הסובייטי ומדינות ערב. הדירוג הסופי בתחרות: 1. ארמניה 19 נקודות; 2. ישראל 18; 3-4. ארצות הברית ואוקראינה 17.

גם נבחרת הנשים של לוב הגיעה לדרזדן (צילום: AFP)

 

רודשטיין ינסה החל מיום ראשון להגן על תארו כאלוף ישראל באליפות הארץ אשר תחל במדעטק

 בחיפה ותימשך כשבועיים. חלק משחקני נבחרת ישראל נרשמו לטורניר.

 

נבחרת הנשים של ישראל ניצחה במשחקה האחרון את קירגיסטן וסיימה במקום התשיעי בתחרות. נשות גאורגיה סיימו ראשונות, לפני אוקראינה.