היום (ב') התברר כי מדובר בקיצוץ רבע מכוח האדם של חברת הצמיגים - 1,000 עובדים, דהיינו פיטורי 250 עובדים. כבר לפני חודש העריכה החברה כי תיאלץ לפטר 100 עובדים, אלא שעם החרפת המשבר וירידה בצבר ההזמנות נאלצה להגדיל את תוכניות ההתייעלות, וייתכן שאלה יורחבו גם מעבר ל-250 עובדים מפוטרים.
נוסף על כך, החברה הודיעה היום כי היא פועלת להגדלת קווי האשראי שלה ב-12 מיליון דולר, ומנהלת לצורך העניין משא ומתן עם שלושה בנקים בד בבד.
בשיחה עם "כלכליסט" סירב מנכ"ל החברה, יוסף אנגליסטר, להתייחס למספר המפוטרים, ואמר כי החברה עמדה בדרישות הדיווח הנדרשות ממנה על פי חוק.
ההסתדרות במרחב חדרה הודיעה שחתמה על הסכם פרישה עם הנהלת החברה. על פי ההסכם יפרשו 50 עובדים קבועים שחל עליהם ההסכם הקיבוצי. לדברי ההסתדרות, פרישת העובדים הקבועים מתלווה לפיטוריהם של 170 עובדים זמניים שכבר פוטרו באחרונה, ו-40 עובדים בחוזים אישיים.
מזכיר האיגוד המקצועי במרחב חדרה, ציון עמרם: "אנו מקווים מאוד שהמפעל לא יפטר עובדים נוספים ולא נצטרך להתמודד עם מצב כזה שוב. עם זאת, אם תרחיש כזה יתקיים אז לפחות הבטחנו זכויות לעובדים במצב הלא נעים הזה".