עוד גנרל ארבעה כוכבים בקבינט של ברק אובמה: נשיא ארצות הברית הנבחר החליט למנות את גנרל אריק שינסקי, בכיר לשעבר בצבא האמריקני, לשר ההממונה על המשרד ליוצאי צבא, המופקד על הטיפול בחיילים משוחררים.
בקרבתו של הנשיא יהיו שני גנרלים ארבעה כוכבים - שינסקי וג'יימס ג'ונס, שיהיה יועץ הנשיא לביטחון לאומי. אובמה יודיע על המינוי היום (יום א'), יום השנה לתקיפה בפרל הארבור.
שינסקי בן ה-66, שנפצע באורח אנוש במלחמת וייטנאם, הוא אמריקני
ממוצא אסייתי, שכמו הנשיא הנבחר נולד בהוואי. הציבור האמריקני מכיר אותו בגלל חילוקי הדיעות שהיו לו עם ממשל בוש - ערב המלחמה בעיראק, בפברואר 2003, הופיע שינסקי בוועדת השירותים המזויינים בסנאט והזהיר כי ארה"ב צריכה לשגר לעיראק מאות אלפי חיילים על מנת לכבוש אותה ולהשליט בה סדר.
בכירי הממשל, ובהם שר ההגנה דאז דונלד ראמספלד, לעגו לו וטענו כי יהיה ניתן להשיג הכרעה ולהשתלט על עיראק עם הרבה פחות חיילים. שינסקי פרש מהצבא בקיץ 2003 אחרי כיבוש בגדד. שר ההגנה רמספלד וסגנו פול וולפוביץ לא טרחו כלל להשתתף בטקס הפרידה של המפקד הבכיר, שפרש אחרי 38 שנות שירות.
גנרל שינסקי טען שצמרת הפנטגון נערכת רק לאפשרות האופטימית ביותר. אחרי פרישתו כתב לראמספלד מכתב שבו האשים אותו בכך שלא איפשר לקציני המטה הכללי להציג את שיקולי הדעת המקצועיים שלהם כנדרש.
עברו שלוש שנים עד שהתברר מעבר לכל ספק שהוא צדק. בעדות בקונגרס אמר גנרל ג'ון אביזייד, שהיה מפקד הכוחות האמריקנים בעיראק, ש"גנרל שינסקי צדק". גם הנשיא הנבחר ברק אובמה אמר בראיון לתוכנית "פגוש את העיתונות", שתשודר היום ברשת NBC, על שנסאקי: "הוא צדק".