שנת מאסר לבן 17 שהיכה ערבים ביום השואה

התקיפה התרחשה בקניון בפסגת זאב, אחרי שורת הודעות באינטרנט שקראו לפגוע בערבים. "הוא ודאי נחשף לזוועה שברדיפת אדם, על שום היותו שייך לגזע אחר. זהו כישלון חינוכי נרחב" - כתבה השופטת, שהחמירה בעונשו של הנער

אביעד גליקמן פורסם: 07.12.08, 14:15

"איני מעלה על דעתי שבמשך שנות חייו לא שמע הנאשם מעולם על שואת היהודים ולא נחשף לזוועה שברדיפת אדם, אך על שום היותו שיך לגזע אחר" - כך כתבה שופטת בית המשפט המחוזי לנוער בירושלים, שגזרה היום (א') שנת מאסר בפועל על נער בן 17. הוא הורשע כי בערב יום השואה ביחד עם צעירים נוספים הרביץ לערבים באמצעות קרשים, אלות וסכינים.

 

מכתב האישום שהוגש נגד הנער עלה כי בסמוך ליום השואה האחרון קשרו קשר מספר צעירים תושבי שכונת גבעת זאב בירושלים, לפגוע בערבים. דבר הקשר הופץ ברבים - בעל פה ובאמצעות האינטרנט,

בהודעה שעברה בתוכנת המסרים המידיים ICQ - וקראה לפגוע בערבים. ואכן, מספר רב של בני נוער באו לקניון בשכונה והחלו להרביץ לקטינים ערבים.

 

הנער הודה בעובדות אלו במסגרת הסדר טיעון, והשופטת נאוה בן-אור הרשיעה אותו בתקיפה הגורמת חבלה של ממש בנסיבות מחמירות מתוך מניע של גזענות. בעסקת הטיעון לא הוסכם על העונש, ולמרות המלצת תסקיר המבחן - לפיה יוטל על הקטין עונש מאסר על תנאי - החליטה השופטת בן-אור לגזור עליו גם שנת מאסר בפועל.

 

לדברי השופטת היא לא יכולה להעלות על דעתה כי בית הספר התיכון בו למד התיכון באותם ימים לא עסק בלימוד ההיסטוריה של העם היהודי ובמאורעות השואה. היא הדגישה בגזר הדין כי "העובדה שהנאשם לא הפנים תכנים אלה מעוררת מחשבות קשות על כישלון חינוכי נרחב, ומחייבת עריכת בדק בית".

 

לדברי השופטת, מדובר בעבירה חמורה ביותר, ורצונו של הנער לשרת בצה"ל אינו יכול להוות שיקול להימנעות מהרשעה.

בנוסף כתבה השופטת כי רק עונש של מאסר בפועל יהיה בו כדי לבטא את מידת הסלידה ממעשהו של הקטין. "רק עונש כזה יהיה בו כדי להרתיע צעירים אחרים...

 

"למרבה הצער והבושה נתגלתה תופעה של נכונות רחבת ממדים להשתתף באירוע אלים על רקע גזעני, בלא כל הסתייגות ובלא כל הרהור", כתבה השופטת. בנוסף לשנת המאסר גזרה השופטת על הנער שנת מאסר על תנאי, ופיצוי של 500 שקל לכל אחד מהמתלוננים.