נשים שהשתתפו בסקר שערכה חברה בריטית להלבשה תחתונה מנו בין הסיבות לעיסוק באוננות גורמים כגון "זמן בשביל עצמי", הנאה מהמיניות של עצמן וביטחון עצמי. חברת גוסארד ריאיינה באופן דיסקרטי יותר מ-1,000 נשים בריטיות בנות 18 עד 30, כדי לברר את הגישות שלהן כלפי מין, הפנטזיות שלהן והרגליהן במיטה.
בהודעה לעיתונות שפרסמה החברה נכתב, כי בסקר דומה שנערך בשנת 1979 רק 74% מהנשאלות הודו שהן מאוננות, ובשנת 1953 - רק 62%.
ג'סיקה צ'יברס, מאמנת בריטנית המתמחה בנשים, אמרה על כך: "אין פלא שיותר ויותר נשים מענגות את עצמן, אם מביאים בחשבון את רמת השחרור אליה הגענו בתחומים אחרים של חיינו ובשיפור מצב הרוח שנגרם לנו בזכות האורגזמה. אחד הדברים הטובים ביותר בעינוג עצמי הוא שזה מעניק לנו ביטחון רב יותר גם כשאנחנו נמצאות במחיצת בני זוג - אנחנו מיטיבות לתקשר במיטה ומרגישות יותר מסופקות, וזה טוב לכל הצדדים".
כמובן, בהתחשב בעובדה שהסקר הוזמן על ידי חברה מסחרית,
מנהלת השיווק, קלייר בלומספילד, אומרת: "בחברת גוסארד אנחנו מודעים לכך שגורמים כמו העצמת נשים והתפתחות הכוח המיני הנשי הולכים במשולב עם הדגש העצום ששמים באמצעי התקשורת על גוף האשה".
בלומספילד מוסיפה: "נשים מרגישות עכשיו ביטחון לתת עדיפות לצרכים האישיים שלהן, הן מבחינה חברתית והן במקום העבודה. הסקר שלנו מראה שההתנהגות המינית של האשה התקדמה בד בבד עם התפקיד החדש הזה ועם השינוי בסביבה".
ועל מי הן מפנטזות בזמן העינוג העצמי? אולי על סנטה קלאוס...
![]()