על פי הדיווח של שופרסל, יוקנה לה במסגרת הסכם הרכישה אופציית קול לרכישת יתרת האחזקות של מרקסון בסטימצקי בתנאים ולתקופה כפי שיוסכם בין הצדדים. את סטימצקי מנהלת איריס בר-אל שהיא אחותו של עמי הראל, מנכ"ל דסק"ש, חברת הבת של איי.די.בי ודירקטור בשופרסל. קירבה שצויינה בדיווח לבורסה.
מרקסון רכשה את סטימצקי באוקטובר 2005 מידי ארי סטימצקי תמורת סכום שהוערך אז ב-50 עד 60 מיליון דולר. לפי הדיווח של שופרסל עולה כי היא רוכשת את הרשת בשווי דומה של 65 מיליון שקל.
לפני המשבר הפיננסי העולמי, מרקסון העריכה את שוויה של סטימצקי בכ-400 מיליון שקל (כ-100 מיליון דולר) אך מאז כאמור השתנה השוק ושוויין של חברות קרס. בשנתיים האחרונות הגדילה סטימצקי תחת ניהולה של איריס בר-אל את מחזור המכירות, בין השאר באמצעות מיזוגים ורכישות של רשת חנויות המוזיקה צליל ומו"לית המגזינים "טיים אאוט". הערכות הן כי למרות הצמיחה בסטימצקי הרווחיות השנה נמוכה.