המחזור מגיע כל 3 שבועות; מתי נהיה ביחד?

None

ynet פורסם: 18.12.08, 08:50

שאלה:

 

בכל חודש המחזור מקדים לי בשבוע ימים. אם אני שומרת נידה יוצא מכך כי יש לנו רק שבוע "ימים נקיים" דבר הפוגע בחיי הנישואין שלנו; מה עלי לעשות? (מישהי, מרכז)

 

תשובה:

 

שלום לשואלת, 

 

אני מבין משאלתך, שהתדירות של המחזור שלך הוא כשלושה שבועות, ומכיוון שתהליך ההיטהרות נמשך כ–12 ימים, הזמן הנותר לכם להיות יחד הוא קצר. התורה החשיבה מאוד את יחסי האישות בין בני הזוג, ואף חייבה אותם (אחד מבני הזוג המסרב ליחסי אישות מכונה "מורד/ת", דבר המהווה עילה לגירושין). לכן, אין ספק שהמציאות שאת מתארת, מכבידה ומקשה על שלמות חיי הנישואין.

 

בהסבר טעמי איסור הנידה, נאמרו דברים רבים, המוסיפים ליכולת ורצון קיום מצווה זה, (שאמנם קשה לקיימה, אבל יש בה רווחים רבים), ובין השאר אמרו חכמים, כי ההרחקה בין איש לאשתו בתקופת הנידה, מגדילה את האהבה, כיוון שהציפייה וההמתנה יוצרים כיסופים הדדיים.

 

אולם, סיבה זו אינה הטעם העיקרי. עיקר האיסור לקיים יחסי אישות הוא בגלל שהתורה אסרה זאת, באמרה:

"וְאֶל אִשָּׁה בְּנִדַּת טֻמְאָתָהּ לֹא תִקְרַב" (ויקרא יח, יט) לכן, אי אפשר לדלג על תהליך ההיטהרות. בימים קדמונים, לאישה במצבך, באמת היה קשה, ואין ספק שהדבר פגע כאמור בחיי הנישואין ובקשר שבין בני הזוג.

 

אולם, בימינו קיימים פתרונות רפואיים רבים התלויים במצבך האישי, בגילך ובגורמים נוספים. עלייך לפנות לרופא לקבל ייעוץ בנושא, או לחילופין לפנות למכון פוע"ה בירושלים (טל' 1-800-07-11-11). במכון זה נמצאים רבנים שהתמחו בנושאי הלכה, פוריות וגינקולוגיה. במקרה הצורך הם מפנים ומקשרים לרופאים המיומנים במציאת פתרונות לבעיות מסוג זה שקיים אצלך. כל טוב ובהצלחה. (משיב: הרב שמואל שפירא, רבה של כוכב יאיר)