בשבועות האחרונים, בעקבות דרמת הענק בסיום האפרטורה, הליגה בארגנטינה עלתה לכותרות בהרבה מקומות בעולם. אחרי השיוויון המשולש בפסגה בסיום המחזור האחרון, ההכרעה עברה לפלייאוף בטורניר משולש. אבל עכשיו, זהו. אין יותר פעם הבאה, הזדמנות נוספת או משהו דומה. 90 דקות והכל מוכרע בבכי וים של דמעות - מצד אחד של אושר, מצד שני של עצב.
אז מה הסיפור הפעם? אחרי לא מעט חישובים ואינסוף ספקולציות בשבועיים האחרונים, עכשיו אין יותר מה להתבלבל. אחרי שסן לורנסו איבדה כל סיכוי בעקבות השער שספגה בדקה ה-90 מבוקה, שתי המתמודדות הנותרות על התואר נפגשות ראש בראש והחוקים ברורים, בגלל עניין של הפרשי שערים: טיגרה חייבת ניצחון בהפרש של שני שערים כדי לזכות באליפות, לבוקה תספיק כל תוצאה חיובית, תיקו ואפילו הפסד של עד שער אחד.
בעקבות ה-1:2 של סן לורנסו על טיגרה וה-1:3 של בוקה על סן לורנסו, ההכרעה כולה התנקזה ל-90 דקות אחרונות באמת. על הנייר, זה נראה כמו קרב של גוליית, כינוי מתאים לבוקה, מול דוד, אותו מגלמת הפעם טיגרה.

הגדולה, החזקה, הפייבוריטית, זו שאוהדים אותה יותר מכל קבוצה אחרת בארגנטינה היא בוקה המוכרת, שרוצה לזכות באליפות ה-24 בעידן המקצועני (31 בסך הכל) ולהתקרב מעט לקבוצה הכי מעוטרת במדינה, שנואתה ריבר פלייט. מהעבר השני טיגרה הצנועה, הקטנה, האנדרדוג, זו שאוהדיה מרגישים שהם חיים בחלום ומפנטזים על זכייה באליפות היסטורית, הראשונה של המועדון הקטן ב-106 שנות קיומו.
כאמור, על הנייר, ובטח במצב בו לבוקה מספיק אפילו הפסד בהפרש של שער, נראה כאילו הכל ידוע. אבל העונה בארגנטינה, כבר הוכח לא פעם כי הנייר של הספקולציות שווה פחות מעלותו של צ'וריפאן טעים, הצ'וריסו בלחם אותו אפשר לאכול במחציות במגרשים בארגנטינה.

בטיגרה הבעיות חמורות עוד יותר. הקבוצה תשחק ללא שוערה הראשון, דניאל איסלאס, שהורחק בהפסד לסן לורנסו, וללא דייגו קסטאניו סוארס, שהגיע גם הוא למכסת חמשת הצהובים. בקבוצה מודאגים גם מקלאודיו מורל, כוכב טיגרה, שהיה חלש מאוד בגמר הראשון ואנשי ויקטוריה מקווים כי הפעם כן יופיע ברגע האמת ויסחוב את הקבוצה, שנמצאת במרחק נגיעה מהיסטוריה.

מורל. טיגרה בונה על כך שתצוגת הנפל מול סן לורנסו לא תחזור (רויטרס)
"אין דבר שהוא בלתי אפשרי. הגענו למצב אותו רצינו, להיות תלויים רק בעצמנו, בלי לעשות חישובים זרים ולהיות תלויים באחרים", אומר באופטימיות מתיאס חימנס מטיגרה, וגם חברו, החלוץ אלטובלי מסכים: "הגענו למצב בו 90 הדקות האחרונות של העונה תלויות בנו. יהיה קשה, אבל זה אפשרי, אני מאמין בקבוצה הזו".
מהצד השני, גם רודריגו פלאסיו מבוקה, שכבש את השער הנהדר ביום שבת, מודה: "טיגרה קבוצה טובה יותר מאיתנו. לאורך הטורניר הם היו יציבים וחזקים יותר, אבל אם ניקח אליפות, אי אפשר להגיד שלא הגיע לנו". אולי זה סתם ניסיון להעביר את הלחץ ליריבה הצנועה יותר, אבל פלאסיו בכל מקרה צודק.
עכשיו אין מה לדבר יותר, אלא רק לעלות ולשחק. בוקה עם יתרון גדול לפני השריקה, אבל שער אחד של טיגרה יכול לשנות הכל ולהפוך את היוצרות. מצד שני, בוקה כבר הראתה שגם כאשר היא עם הגב לקיר, כמו אחרי השיוויון הטפשי שספגה מסן לורנסו, היא יודעת לחזור עם אופי של אלופה. מה יהיה הפעם? באמת שאלוהים גדול. העיקר שהדרמה מגיעה לסיומה ובשעה טובה תהיה חגיגת אליפות בארגנטינה.

אמנם טורניר האפרטורה יגיע רק הערב לסיומו, אך יתר הקבוצות בארגנטינה עם הראש כבר לעתיד, לקראת הקלאוסורה, שתיפתח ב-8 בפברואר. ניואלס אולד בויס, שנפרדה מפרננדו גמבואה, החתימה את נסטור סנסיני כמאמנה החדש. בלם העבר פוטר מאסטודיאנטס במהלך העונה הנוכחית ויקווה לפתוח דף חדש עם הקבוצה מרוסריו, שעדיין מנסה להשאיר במדיה את מוידענו, כריסטיאן פביאני. 'אל אוגרו' מחוזר בימים האחרונים בידי אינדפנדיינטה.
אחרי שכבר סיכם את תנאיו לפני כשבועיים, נסטור 'פיפו' גורוסיטו, חתם אמש רשמית על חוזהו בריבר פלייט. למאמן ארחנטינוס ג'וניורס, שיירש את מקומו של דייגו סימאונה, מצפה עבודה קשה אחרי העונה הכושלת ביותר בתולדות ה'מיז'ונאריוס'. ב-5 בינואר הוא יוצג בפני האוהדים ויחל בהכנות לקראת קלאוסורה 2009.