בורנהאם אמר את הדברים בראיון לעיתון The Daily Telegraph שפורסם ביום שבת. השר סיפר לעיתון שהוא שוקל להתחיל במשא ומתן עם ממשל אובאמה, כדי לכונן מערכת חדשה של חוקים בינלאומיים לאתרי אינטרנט דוברי אנגלית.
"ככל שאנחנו מחפשים פתרונות בינלאומיים לדברים האלה, בריטניה וארצות הברית יחדיו, כך הפתרונות האלה יהפכו לסטנדרט של התעשייה". אחד מהפתרונות האפשריים, לפי השר, היא ליישם שיטת דירוג אתרים המזכירה את זו שנהוגה בסרטי קולנוע. "זה בהחלט עניין שאנחנו בודקים", הוא אמר. פתרון אפשרי נוסף הוא שספקיות האינטרנט יחויבו להציע מנויים שמאפשרים גישה רק לאתרים שנמצאו מתאימים לילדים.
"אם נסתכל אחורה, האנשים שיצרו את האינטרנט דיברו באופן מאוד מכוון על כך שהם יוצרים מקום שהממשלות לא יוכלו להגיע אליו", אמר בורנהאם, "אני חושב שהגענו לנקודה בה אנחנו מחויבים לבחון מחדש את הרעיון הזה". עוד הוא הוסיף, שיש באינטרנט תכנים שלא צריכים להיות זמינים לצפייה.
"לא מדובר בתעמולה נגד חופש הביטוי. ממש לא. העניין הוא שיש כאן אינטרס ציבורי גדול יותר שנמצא בסכנה, כאשר יש אפשרות לפגיעה ממשית באנשים אחרים. אנחנו צריכים להגדיר בצורה טובה יותר מה האינטרס של הציבור, ולהיות ברורים לגבי זה".