בשעה שהתותחים רועמים, ותותחי ההסברה הישראלית משיבים אש לתותחי ההסברה הפלסטינים, הוקם "מוזיאון השואה הפלסטינית" - אולם ענק ומעוצב הכולל תמונות, מיצגים, מידע ומראות לא קלים המתעדים את תוצאות המלחמה בעזה. המוזיאון הזה לא עשוי לבנים אמיתיות, אלא פיקסלים: הוא נמצא בעולם הווירטואלי Second Life, או SL
בקיצור.
Second Life הוא סביבה תלת ממדית, בה הגולשים מיוצגים כדמות צבעונית - מעין קריקטורה, שיכולה להיראות כמו אדם מן השורה, כמו ג'ירפה או אפילו צלחת פירות מדברת. הגולשים הם אלו שרוכשים שטחים, מעלים קבצי תמונה ובונים את העולם שסביבם מאבני הבניין הבסיסיות שהמשחק מספק. המשחק עצמו חינמי, אך המסחר בין שחקנים, במוצרים שפיתחו, מתבצע בכסף אמיתי. היצירתיות והשמיים הם הגבול, ולמרות האווירה האסקפיסטית, לעתים משמשת הסביבה של SL כאמצעי להבעת רעיונות פוליטיים כאלו או אחרים. בבחירות האחרונות לנשיאות בארה"ב, למשל, חילקו אנשי אובאמה חולצות לדמויות וירטואליות, ושלטי תמיכה במועמד הדמוקרטי.
מהזווית העסקית, בשנה האחרונה ספג SL כמה מהלומות קשות: סוכנות הידיעות רויטרס, שהחליטה לפני כשנתיים לפתוח בעולם המקוון סניף ולהקדיש לנושא כתב צמוד, יצאה מ-Second Life. המפרסמים, שבעבר שכרו שטחים והעסיקו חברות עיצוב בהחדרת המוצר שלהם ל-Second Life (מכוניות של ניסאן, נעליי אדידס או פחיות קולה), נמלטו ממנו אחרי שלא הביסו את המותגים הפנימיים, המקומיים. ההייפ מת, אבל הגרעין הקשה של המשתמשים עדיין שם - וגם המוזיאון.
מאחורי מוזיאון השואה הפלסטינית עומד איסלאם אונליין - אתר אינטרנט המיועד לקהל המצרי, המופעל מקטאר. המוזיאון, החדש יחסית, הוקם תחת השם Gaza Holocaust Museum, אך לרגל המלחמה בדרום שונה שמו ל-Palestine Holocaust Memorial Museum.
אתמול בערב (ה') עוד היה מוזיאון השואה הפלסטינית עמוס במבקרים שאחזו שלטים. כעת הוא נראה נטוש יחסית, ונצפו בו מבקרים אחדים בלבד. בשעות אחר הצהריים מופיעים כמה פעילים בריטים פרו-ישראלים ומנהלים דיון פוליטי מנומס עם חמשת המפגינים שבמקום. אתמול, טוענת אחת המפגינות, היו כאן ישראלים שהשמיעו מוזיקה ורקדו.
לפי מונה הכניסות
של המשחק, 6710 איש ביקרו במוזיאון השואה הפלסטינית ב-24 השעות האחרונות. את השלטים והכאפיות מחלקים בחינם בכניסה באופן אוטומטי. בנוסף, הקלקה על אחד השלטים מעניקה למבקר חבילת אביזרי הפגנה, הכוללת שלטים בערבית או אנגלית, צעיף, דגלי פלסטין בשני גדלים ומעין סימניה, למקרה שתרצו לחזור ולבקר.
בבלוג של יוריקה דז'וו (שמה הפרטי של הדמות ב-SL נתון לבחירה חופשית, אך את שם המשפחה ניתן לבחור רק מרשימה סגורה), ששמה בחיים האמיתיים ריטה קינג, נכתב: "מאות אנשים גדשו את האזור מאז יום שבת, במחאה על ההתקפה על רצועת עזה. רוב הנוכחים היו מצרים, אך נספרו גם מבקרים ממדינות כמו מרוקו, איטליה, פורטוגל, ערב הסעודית, צרפת וארה"ב. המפגש הזה הדגים, לדעתי, איך עולמות תלת ממדיים כמו Second Life מאפשרים לאנשים להתבטא ולהביע אכפתיות בעניינים אקטואליים".
בסמוך למוזיאון נמצא בניין הכנסים והאמפיתאטרון של איסלאם אונליין. בסמוך אליהם ישנה שדרת קניות, בה מוכרים אביזרים וביגוד. למשל, "שמלה איסלאמית קלאסית" לדמויות, עם שרוולים ארוכים ומקבלים כיסוי ראש במתנה. המחיר: 100 לינדן, שהם קצת פחות מחצי דולר אמריקני בודד. שער החליפין של המטבע הפנימי של המשחק, הלינדן מול הדולר האמריקני, עומד על 262 לינדן לודלר.
עיצוב מוזיאון השואה הפלסטינית עצמו, לפי פרוסטפייר ברנר, - כינוי הדמות של אחד המעצבים שנכח במקום, מבוסס על מוזיאון השואה היהודית האמריקני. הארכיטקטורה הועתקה דווקא משם, הוא מסביר, כדי להעביר את המסר של הסבל הפלסטיני. הדמות שלו נועלת נעליים של נייקי ומבצעת תיקונים גרפיים קלים, כגון שינוי גוון הרקע של השלטים. "לא הייתי מעולם ברצועת עזה, אבל הכתבים של איסלאם אונליין כן, והם צילמו את התמונות הקשות של הפצועים והגופות, אלו שתלויות על הקיר. צה"ל אחראי לכל הסבל הזה", הוא טוען.
בקומה הראשונה ישנם לוחות תצוגה, עליהם מוקרנים סיפורים אישיים של קורבנותיה האזרחיים של המלחמה מהצד הפלסטיני, למשל מוחמד עבד אל-חליק בן ה-15 שמת מטיל
ישראלי בדרכו לחוג קראטה. "הוא רצה להיות מורה לקראטה כשיגדל", נכתב בלוח הזיכרון על שמו. הקלקה על הלוחות מעבירה דף לשמו ותמונתו של הקורבן הבא, והרשימה ארוכה.
בקומה השנייה של המוזיאון - אליה מגיעים באמצעות גרם מדרגות בסיסי - ישנו חדר עם קירות הצבועים בשחור. על הרצפה שטיח בגוון בהיר ועריסה של תינוק, בה שמיכה קטנה ודובי. לצידה אופניים קטנות של ילדים. אך העריסה ריקה והתינוק עצמו אינו, אבל על הקיר מופיעה תצוגה מתחלפת של תינוקות שנהרגו בהפגזות ובפעולות של צה"ל. בחלק האחורי של האולם מצוי חדר מתפורר, בו רהיטים שבורים וקירות הרוסים, שנראה כאילו עבר הפגזה.
לא מדובר ביצירת מופת גראפית עתירת תקציב כמו המיצגים של קוקה-קולה או אדידס, אך מי שרוצה לבקר במוזיאון מתוך סקרנות, יכול: כל מה שצריך לעשות הוא להוריד ולהתקין חינם את Second Life, להשתמש במנוע החיפוש המובנה ב-Second Life וללחוץ על Search. חיפוש המילה Gaza יוביל לאתר המוזיאון. יש לבחור בו ולהקליק על Teleport. מי שכבר התקין יכול להשתמש גם בקישור הבא כדי להגיע.