פרידמן מונה כיו"ר החברה במרץ 2007, אך בשל מצבה הפיננסי הקשה של החברה בחר שלא לממש את זכותו בסוף שנה שעברה. השנה החליט באישור הדירקטוריון לממש את זכותו. התשלום הוא עבור כל 21 חודשי העסקתו.
בעוד גורמים בוועד העובדים מתחו ביקורת על המענק שיקבל בשעה שהם נאבקים על תוכנית ההתיעלות והפיטורים, טענו מנגד גורמים בדירקטוריון ובהנהלה כי טענות העובדים גובלות בצביעות. זאת כי פרידמן היה יכול להשתכר פי כמה בסקטור הפרטי וכי מדובר בהטבה דומה לזו שמקבלים יתר העובדים במשכורת 13.
מוקדם יותר השבוע הפסיקו עובדי חברת החשמל את העיצומים, אותם נקטו במהלך כשבוע, בעקבות החלטת מנכ"ל החברה, עמוס לסקר, ליישם את תוכנית ההתייעלות "מצפן" באופן חד צדדי וללא סכמת העובדים. ועד העובדים נאלץ להפסיק את העיצומים לאור פסיקת בית הדין לעבודה בעניין.