רוני רון ומארי פיזם בביהמ"ש: לא רצחנו את רוז

סבה של רוז ואמה הופיעו בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה להקראת כתב האישום נגדם והכחישו שרצחו את הילדה. עו"ד רוויטל סוויד, המייצגת את פיזם, קראה לבטל את האישום נגדה בטענה שלא מתואר בו התפקיד שמילאה ברצח לכאורה

רענן בן צור פורסם: 06.01.09, 23:19

בני הזוג רוני רון ומארי פיזם הכחישו היום (ג') בבית המשפט כי רצחו את הילדה רוז. השניים אמרו את הדברים בהקראת כתב האישום. שלב ההוכחות בדיונים נדחה לחודש מאי.

 

בחודש ספטמבר הוגש אישום נגד סבה של רוז, רוני רון, ואמה מארי פיזם בגין רציחתה של הילדה בת הארבע - שגופתה נמצאה בתוך מזוודה בירקון. ההחלטה להעמיד לדין גם את פיזם באשמת רצח התקבלה לאחר דיונים רבים, בשל החשש כי חומר הראיות לא יאפשר הרשעה בסעיף חמור זה.

 

בבית המשפט המחוזי בפתח תקווה נערך היום דיון להקראת כתב האישום נגד הזוג, בו השתתפה התובעת עו"ד אנה אבידוב. סנגוריתה של פיזם, עו"ד רויטל סוויד, קראה לבטל את האישום נגד מרשתה מאחר שלטענתה, לא מתוארים בו אף עובדה או מעשה שביצעה לכאורה מארי.

 

בנוסף טענה סוויד כי גם אם מדובר ברצח שביצעו בני הזוג ביחד, בכתב האישום לא נאמר מה חלקו של כל אחד. עורכת הדין התעקשה כי התביעה לא יכולה להצביע על שום אקט פיזי ואף לא "תרומה" של פיזם למעשים. לפיכך, הדבר מקפח את יכולתה של פיזם להתגונן בבית המשפט, מאחר שאין היא יודעת מה טוענים כנגדה.

 

סניגורו של רון, עו"ד גיל פרידמן, אמר לבית המשפט כי מותה של רוז לא מצדיק אישום בעבירת הריגה ואף לא גרימת מוות ברשלנות. לטענתו, מדובר

במוות שנגרם כתוצאה מפזיזות בעת נסיעתה האחרונה של רוז. פרידמן הוסיף כי אין ספק שמעשיו של רון הובילו למותה של רוז, אך הוא עדיין ציין כי אין בכוונתו להודות אף לא בעבירת גרימת מוות ברשלנות.

 

השופטים אברהם טל, מנחם פינקלשטיין ואחיקם סטולר התייחסו בהחלטתם לטענותיה של עו"ד סוויד בדבר הליקויים בכתב האישום. "טענות אלה הן משמעותיות ומן הראוי להתחשב בהן, אך השלב שבו נמצא המשפט, דהיינו בטרם שמיעת הראיות, הוא שלב מוקדם מידי. עם זאת, אנו מביאים לתשומת לב המאשימה את הטענות ובמידת האפשר תעשה הכל על מנת לתקן את הפגם בכל הקשור לפירוט כתב האישום אם הדבר ניתן לתיקון".