חמישה ניצחונות רצופים רשם דודי סלע באליפות אוסטרליה הפתוחה, לפני שג'ו ווילפריד צונגה שם קץ לריצה המצוינת שלו במלבורן והדיח אותו בסיבוב השלישי. סלע יחזור לטופ 100 בדירוג הקרוב, אבל להגרלות קלות יותר זה בינתיים לא עוזר לו. הטניסאי הבכיר של ישראל ייאלץ לפגוש בסיבוב הראשון של טורניר יוהנסבורג (סך פרסים - 500 אלף דולר) את דויד פרר, המדורג שני בטורניר ו-12 בעולם.
סלע בן ה-23 (106 בעולם), שניצח אשתקד את פרר בבייג'ינג, הטורניר הטוב ביותר שלו בקריירה (בו העפיל לגמר ATP ראשון), יתמודד מול ויקטור קריבו הרומני או נגד סימון גרול הגרמני, אם ידהים את הספרדי בסיבוב הפתיחה. המדורג ראשון בטורניר הדרום אפריקני הוא הצרפתי צונגה, שלא הצליח לשחזר את הגמר מאוסטרליה 2008 והודח ברבע גמר הגראנד סלאם הראשון של השנה.
שניים מחבריו של סלע לסגל נבחרת הדייויס התמודדו השבוע בסבב ישרוטל באילת (סך פרסים - 10,000 דולר). נועם אוקון (430) ניצח בגמר הפיוצ'ר את הראל לוי (242, ראשון בטורניר) 4:6, 4:6, דווקא לאחר שהתקשה מאוד בסיבוב הראשון וברבע הגמר, ונזקק לשלוש מערכות כדי לנצח במשחקים הללו.
אוקון, המדורג שלישי בטורניר, זכה בתואר יחידים ראשון מזה שנה וחצי והשלים דאבל, אחרי שהביס 3:6, 0:6 ביחד עם לוי את טים ואן טריידן מהולנד ויורגן זופ מאסטוניה בגמר הזוגות. ביום שני בשבוע הבא תיפתח התחרות השלישית בסבב האילתי, שמקיים איגוד הטניס בעיר. גם בה צפויים לשחק אוקון ולוי ביחידים, וכמובן לשתף פעולה בזוגות.