יורוליג: ריאל מדריד ניצחה בקושי בברלין

הספרדים התייצבו בראש בית ו', עם ניצחון דחוק 84:87 על אלבה, אחרי שכבר פיגרו ב-18 נק' ברבע השני. אולימפיאקוס גברה על טאו 70:73, מילאנו ניצחה 60:62 בסופוט

ynet עודכן: 05.02.09, 23:41

אם לא די למכבי תל אביב במחצית השנייה הקטסטרופלית שלה בברצלונה, היא צריכה להתמודד עם אכזבה נוספת - וזו נוגעת למחצית השנייה במשחק בגרמניה בין אלבה ברלין לריאל מדריד. למרות שליטה חד צדדית של המארחים לפני הפסקה, קריסה שלהם אחריה הביאה לניצחון שני של הספרדים בטופ-16 - 84:87, שמציבם בראש בית ו'.

 

תחילת המשחק בברלין נראתה שונה לגמרי. מאמן ריאל ז'ואן פלאסה לא מצא תשובות ליכולת של ג'וליוס ג'נקינס המקומי, שבעזרת יכולת טובה של אלכסנדר נאדג'פיי ואדם צ'אב מתחת לסל, סחפו את אלבה ליתרון 27:45 ברבע השני. היתרון נשמר פחות או יותר עד להפסקה, בו הובילו המארחים 37:52.

דראגן דויצ'ין מאלבה מפנה גבו ללואיס בולוק. לא שזה עזר (AFP) 

 

אולם כפי שהמחצית הראשונה היתה חד צדדית לטובת לוקה פאביצ'ביץ' וחניכיו, כך היתה השנייה חד צדדית לטובת האורחים. פיליפה רייס התחיל לעבוד מבפנים, לואיס בולוק מבחוץ וחשוב מכל, התקפת אלבה נעצרה. כך חזרו הספרדים למשחק צעד אחר צעד ובדקות הסיום עמדו רגע לפני מהפך. הגרמנים התשושים לא הצליחו למנוע זאת מהם. שלשה של אקסל הרוול בדקה האחרונה הישוותה ל-81:81 ומשם לקח בולוק את המשחק על עצמו בדרך לניצחון.

 

לריאל מדריד, שתארח את מכבי ת"א בשבוע הבא, הרבו לקלוע: בולוק 19, רייס 18 (11 ריב'), אלכס מומברו 12 וסרחי יול 11. הרבו לקלוע למארחים: ג'נקינס 21, נאדז'פיי 16, אמנואל מקלרוי 11 ורשאד רייט 10.

לין גריר. חיפש את הכדור, מצא ניצחון (רויטרס)

 

אולימפיאקוס גברה על טאו ויטוריה

בבית ה', התאוששה אולימפיאקוס פיראוס מההפסד המפתיע לארמאני ג'ינס מילאנו במחזור הראשון עם דווקא במפגש מול טאו ויטוריה המאיימת מספרד. המשחק בין שתי ענקיות הכדורסל ביוון, הסתיים בניצחון דחוק של המארחים 70:73.

 

קבוצתו של פאניוטיס יאנאקיס נשענה התקפית על יום טוב של לין גריר (21 נקודות) ויאניס בורוסיס (15 נק'), ששוב רשם דאבל-דאבל. ניקולה וויצ'יץ' זכה ל-21 דקות, בהן תרם 9 נק' ו-4 אסיסטים, 31 דקות ליותם הלפרין (10 נק').
אצל הספרדים בלטו איגור ראקוצ'ביץ' עם 23 נק' (4 מ-6 לשלוש) ומירזה טלטוביץ' (14 נק'), כשפבלו פריג'וני מפספס הזדמנות להשוות את המשחק בהתקפה האחרונה.

 

היריבה מהשבוע שעבר, ארמאני מילאנו, רשמה צעד חשוב אל עבר השלב הבא עם ניצחון שני בטופ 16, 60:62 דחוק בפולין על פרוקום סופוט. האיטלקים הצליחו להימלט מהפסד בדקות הסיום, למרות שקלעו רק תשע נק' ברבע האחרון. הוליס פרייס הוביל אותם עם 19 נק', 17 מהן בחצי הראשון, דייויד הוקינס הוסיף 17. דייויד לוגאן קלע 16 למארחת.
 
פורסם לראשונה 05.02.09, 22:41