ספרד: תיקו לאוואט נגד דפור, ניצחון לברצלונה

שוער הנבחרת ומאיורקה נפרד ב-1:1 מקבוצתו הקודמת, בארסה גברה 1:3 על חיחון והחזירה את פער 12 הנק' בפסגה. אתלטיקו מדריד הביסה 0:3 את רקראטיבו מצמד של פורלאן ומשער של אגוארו. ויאריאל ניצחה, ולנסיה הפסידה

תומר גנור עודכן: 08.02.09, 23:58

מוליכת הליגה הספרדית, ברצלונה, החזירה הערב (א') את הפער בצמרת מריאל מדריד ל-12 נקודות כאשר ניצחה בביתה 1:3 את ספורטינג חיחון במחזור ה-22. האורחים שיחקו ללא הדרכת מאמנם המורחק מנולו פרסיאדו, שישב ביציע.

 

 

החלוץ הקמרוני סמואל אטו, שכבש צמד, הגיע למאזן של 21 שערי ליגה העונה. בדקה ה-23 החל אנדרס אינייסטה בהתקפה מתפרצת ומסר שמאלה לתיירי הנרי. הצרפתי המשיך במסירה פנימה לאטו, שכבש את הראשון.

 

חמש דקות לפני סיום המחצית הראשונה מסר ליאו מסי מסירת עומק לאטו, אשר התגבר על השמירה של חרארד סראבסה וכבש מקרוב את השני. בדקה ה-65 קבע דני אלבס 0:3 כאשר סיים מבצע אישי בבעיטה לרשת העליונה. המחליף קיקה מתיאו מונטויה הקטין בשער לזכות חיחון (דקה 68) בנגיעה הראשונה שלו בכדור, כאשר בעט מקו ה-16 מטרים כדור שטוח שהכניע את ויקטור ואלדס. שתי דקות לאחר מכן הגביה דני אלבס מצד ימין ואטו נגח לקורה.

אלבס ומסי חוגגים מול ספורטינג חיחון (צילום: רויטרס)

 

דודו אוואט וקבוצתו מאיורקה סיימו הערב (א') בתיקו 1:1 בבית נגד המועדון הקודם בו שיחק שוער נבחרת ישראל, דפורטיבו לה קורוניה, במסגרת המחזור ה-22 בליגה הספרדית. אריטס אדוריס כבש בנגיחה לזכות מאיורקה בדקה ה-55. חואן ורדו הישווה בפנדל בדקה ה-77 אחרי שלסאד נואירי הוכשל ברחבה על ידי הבלם הפורטוגלי של מאיורקה, ז'וזה קרלוס נונס. בעקבות התוצאה עלתה מאיורקה מהמקום האחרון, אך נותרה מתחת לקו האדום.

 

אתלטיקו מדריד הביסה בחוץ 0:3 את רקראטיבו הואלבה, במשחק הבכורה של המאמן החדש של הרוחיבלאנקוס, אבל רסינו. הארגנטינאי סרחיו אגוארו כבש כבר בדקה השניה ואחריו הוסיף האורוגוואי דייגו פורלאן צמד (26 ו-34). הרביעית בטבלה, ולנסיה, ספגה הפסד חוץ 1:0 נגד אוסאסונה, עבורה היו אלה שלוש נקודות חשובות ומשמעותיות במאבקי התחתית. השער היחיד במשחק נכבש בדקה ה-57 כאשר פאצ'י פוניאל הגביה בעיטה חופשית ומיגל פלניו נגח לרשת.

פורלאן ואגוארו חוגגים בבכורה של רסינו (צילום: AFP)

 

ויאריאל ניצחה בבית את נומנסיה 1:2. האיטלקי ג'וזפה רוסי כבש צמד עבור הצוללת הצהובה (15 ו-67, השני ממסירה מצויינת של יוזבה יורנטה), כשבתווך כבש קרלוס אראנדה לזכות העולה החדשה. שלוש דקות לפני שער הניצחון של רוסי היתה לויאריאל הזדמנות נוספת לכבוש, אבל רובן קאני בעט לעמוד השער.

 

חטאפה ואספניול סיימו בתיקו 1:1. איוואן אלונסו כבש לאספניול בדקה השביעית, רוברטו סולדאדו הישווה (25). בדקה ה-64 הורחק בלם אספניול, מארק טורחון, בעקבות עבירה גסה על סולדאדו. ויאדוליד גברה בבית 1:2 על אתלטיק בילבאו, בזכות צמד של ויקטור פרננדס (38 ו-58). פאבלו אורבאיס הקטין (63) ופרנסיסקו ייסטה מבילבאו הורחק בזמן הפציעות.

 

מלאגה ניצחה בבית את אלמריה 2:3. הניגרי קאלו אוצ'ה (25) ואלבארו נגרדו (44) היקנו לקבוצתו של המאמן המכסיקני הוגו סאנצ'ס יתרון 0:2 במחצית הראשונה, אבל אלברט לוקה (48) וצמד של סאלבה באייסטה (64 ו-75) העניקו מהפך וניצחון לקבוצה הביתית. מגן אלמריה, חוזה מאנה חימנס, הורחק בדקה ה-84 בגלל שבעט מאחור באליסאו דוס סנטוס, הפורטוגלי של מלאגה.

 
פורסם לראשונה 08.02.09, 20:13