מעשה בבלון: רופאי בית החולים "בני ציון" בחיפה, שניתחו בסוף השבוע ילד בן 4 שסבל מחסימת מעיים, הופתעו לגלות כי הגורם לבעיה הם שרידי בלון שבלע הילד כמה חודשים קודם לכן. החסימה נוצרה לאחר שקשר הבלון נתפס בצלקת שנותרה לילד מניתוח שעבר עם לידתו במי הגס.
מנהל מחלקת הילדים בבית החולים, ד"ר ג'ורג' מוגילנר, סיפר ל-ynet: "אורכה של חתיכת הגומי היה כ-2.5 סנמטימטרים. בגלל שמדובר בגומי, הדבר לא התגלה בבדיקות ההדמיה לפני הניתוח. היה קשר בבלון והוא נתקע בנקודת ההשקה של הניתוח הקודם. זה גרם לסתימה. אם היה מדובר בילד רגיל שלא עבר ניתוח קודם, רוב הסיכויים שהחתיכה הייתה ממשיכה ויוצאת בדרך הרגילה".

פיסת הבלון (צילום: באדיבות בית החולים בני ציון)
לדברי מוגילנר, הוריו של הילד לא ידעו להגיד מתי בדיוק בלע בנם את הבלון.
ככל הנראה הדבר אירע במהלך מסיבת יום הולדת בה חולקו בלונים. "החתיכה הייתה בבטנו כמה חודשים לפני שהתחילה הבעיה", הוסיף הרופא וציין כי בתום הניתוח התאושש הילד ולאחר כמה ימים שוחרר לביתו.
"היו לנו מקרים אחרים של מציאת גופים זרים כמו מטבעות או שרידי מזון כמו סיבים של אפרסמון, אבל בלון עוד לא היה לנו", סיכם ד"ר מוגילנר בחיוך.