דרא"פ מודה: לא רוצים שהדלאי למה יגיע לביקור

דוברו של נשיא דרום אפריקה אישר כי ארצו לא הסכימה להעניק אשרת כניסה לדלאי למה, שאמור היה להשתתף בכינוס על כדורגל וסובלנות ביום שישי הקרוב. הסיבה למניעת האשרה: "לחץ סיני אינטנסיבי"

AFP פורסם: 23.03.09, 13:47

דרום אפריקה הודיעה היום (ב') כי לא תעניק אשרת כניסה למנהיג הטיבטי הגולה, הדלאי למה, וטענה כי השתתפותו בכינוס הקשור לאליפות העולם בכדורגל שתיערך בשטחה בשנה הבאה "אינה אינטרס דרום אפריקני".

 

אתמול מסרו פעילים למען עצמאות טיבט כי שגרירות דרום אפריקה בבירת הודו ניו דלהי סירבה להעניק אשרת כניסה למנהיג הרוחני הטיבטי, הגולה בהודו, ובכך נמנעת ממנו האפשרות להשתתף בכינוס שייערך ביוהנסברג ביום שישי הקרוב. 

 

לדבריהם, הדלאי למה הוזמן להשתתף בכינוס - לצד חתני פרס נובל לשלום נוספים כנלסון מנדלה ופ"וו דה-קלרק - כדי לדון בדרכים שבהן ניתן לעשות שימוש בכדורגל כדי להיאבק בתופעות של גזענות וקסנופוביה, במסגרת היערכותה של דרום אפריקה לקראת אירוח אליפות העולם בכדורגל (המונדיאל). 

 

"לא נעניק אשרת כניסה למנהיג הרוחני של הטיבטים", אמר תאבו מסבה, דוברו של נשיא דרום אפריקה קגלמה מוטלנתה. הוא אישר כי הסיבה למניעת האשרה היא "לחץ סיני אינטנסיבי". "ממשלת דרום אפריקה לא הזמינה את הדלאי למה לבוא ליוהנסברג, כי הדבר אינו עולה בקנה אחד עם האינטרסים של המדינה", הסביר הדובר. "אנחנו רוצים שתשומת הלב תוסב לדרום אפריקה בשל אירוח המשחקים - ולא בגלל דברים אחרים", הוסיף.

  

העיתון הבריטי "סנדיי אינדיפנדנט" ציטט אתמול בכיר בשגרירות סין בפרטוריה כאומר כי ממשלתו דרשה מדרום אפריקה למנוע את הביקור, והזהירה כי אם ייצא אל הפועל, יפגע בקשרים הדו-צדדיים. הבישוף דזמונד טוטו ודובר מטעמו של דה-קלרק ציינו כי ישקלו לבטל את השתתפותם באירוע אם הדלאי למה לא יורשה ליטול בו חלק. "אנחנו נכנעים בצורה מבישה ללחץ סיני. אני חש תסכול ובושה", אמר טוטו לעיתון הבריטי.