טרגדיה משולשת: 3 מקרי מוות עריסה ביממה

הבוקר מתו תינוק בן 7 חודשים מתל-אביב ותינוקת בת 8 חודשים מירושלים. אמש מת תינוק נוסף בן 6 חודשים מירושלים. בשני המקרים שארעו הבוקר - מצאו ההורים את ילדיהם במיטה מחוסרי נשימה

מיטל יסעור בית-אור פורסם: 26.03.09, 12:28

שלושה מקרים של מוות בעריסה בתוך יממה בתל-אביב ובירושלים. מד"א מדווח כי הבוקר (ה'), בהפרש של שעתיים נאלצו צוותיו לקבוע את מותו של תינוק בן שבעה חודשים בתל-אביב ושל תינוקת בת שמונה חודשים בירושלים. אתמול בבוקר (ד') נקבע מותו של תינוק בן 6 חודשים מירושלים, שהובא לא רוח חיים לבית החולים "ביקור חולים".

 

בשני המקרים שאירעו היום הוריהם של הפעוטות מצאו אותם במיטותיהם כשהם ללא דופק וללא נשימה והזעיקו את צוותי מד"א שקבעו את מותם. הוריו של התינוק מתל-אביב סיפרו לאנשי מד"א כי בנם חש אתמול ברע
וסבל מקשיי נשימה. במד"א ציינו כי בשני המקרים נראה היה כי התינוקות נפטרו במהלך הלילה ושכבו זמן רב ללא רוח חיים במיטה.

 

מדי שנה מתרחשים בישראל כ-40 מקרים של מות עריסה. בחלק גדול מהמקרים ההורים מסרבים לבצע נתיחה שלאחר המוות ולכן אין אפשרות לקבוע את סיבת המוות המדוייקת. מות עריסה מתרחש לרוב בשנת החיים הראשונה של התתינוק.

 

מוות בעריסה מוגדר כמוות פתאומי ובלתי מוסבר של תינוק מתחת לגיל שנה במהלך השינה. מנתוני משרד הבריאות עולה כי בשנים האחרונות אירעו בישראל כ-40 מקרים כאלו בשנה, כאשר שכיחותם גבוה פי ארבעה במגזר הערבי. מוות בעריסה מהווה את סיבת התמותה השלישית בקרב תינוקות עד גיל שנה.

 

הסיבה למות עריסה לא לגמרי ברורה וחושדים כי הוא קשור לחוסר בשלות של גזע המוח, האחראי על מערכת הנשימה.

 

בין גורמי הסיכון לתמותת תינוקות נמצאים: שכיבה על הבטן, תינוק שאינו יונק, תינוק הישן עם הוריו במיטה, תינוק לאמהות צעירות מ-20 ובמקרים רבים מדובר במשפחה במצב סוציו-אקונומי נמוך.

 

המלצות משרד הבריאות למניעת מוות בעריסה