ה-16 של אנדי: רם ומקס מירני אלופי טורניר מיאמי

הישראלי זכה בתואר ה-16 בקריירה, לאחר שניצח בגמר טורניר הענק בפלורידה 7:6 (4), 2:6, 7:10 את האוסטרלים האס ופישר. התמורה: 112.5 אלף דולר

ynet עודכן: 04.04.09, 23:21

הסוויט 16 של אנדי רם. שבועיים אחרי שהפסיד בגמר הטורניר הגדול באינדיאן וולס, טניסאי הזוגות הישראלי זכה בטורניר לא פחות גדול, ובגביע ה-16 שלו בסבב ה-ATP. רם ושותפו הבלארוסי מקס מירני גברו בגמר מיאמי על אשלי פישר וסטיבן האס 7:6 (4), 2:6, 7:10.

 

 

14 יום אחרי ההפסד לאנדי רודיק ומרדי פיש בגמר בקליפורניה, 'רמירני', שהעפילו לגמר שני ברציפות בטורניר מסדרת המאסטרס (פרסים בסך 4.5 מיליון דולר), הצליחו לנצח הפעם את האוסטרלים שהפתיעו בחצי הגמר את המדורגים 1, בוב ומייק בריאן.  מירני הבלארוסי המשיך בכך את ההצלחה של מדינתו בקי ביסקיין, שעה קלה אחרי שויקטוריה אזרנקה הדהימה את סרינה וויליאמס וזכתה בקלילות בתואר היחידות.

רם, מירני והגביע במיאמי (צילום: AFP)

 

הזכייה במה שמכונה 'הגראנד סלאם החמישי של העונה' הביאה לרם את הגביע ה-16 בקריירה והשני שלו עם מירני, עימו זכה בשלהי העונה שעברה בטורניר וינה. הצמד המנצח זכה ב-1,000 נקודות דירוג ופרס כספי משותף של 225 אלף דולר, האוסטרלים המפסידים הסתפקו ב-600 נק' ו-117 אלף דולר.

 

מהלך המשחק

בשלושת המשחקונים הראשונים לא נרשמו שבירות, רם ומירני הוליכו בסיומם 1:2. האוסטרלים, שלא זכו מעולם בתואר גדול, שמרו גם הם על ההגשות שלהם, בדרך ל-3:3 אחרי 17 דקות. גם בהמשך שני הזוגות לא הצליחו לשבור, כשמתוך 40 הנקודות הראשונות ששוחקו, רק בשמונה זכו הצמדים שלא הגישו.

אנדי רם ומקס מירני במיאמי. אלופים (צילום: AFP)

 

ביתרון 5:6, הגיעו רם ומירני לשתי נקודות ניצחון במערכה, אך לא ניצלו אותם ונגררו לשובר שיוויון. בטיי-ברייק פיגר הצמד הישראלי-בלארוסי מהפתיחה. האס ופישר הובילו 1:3, המשיכו ל-2:4 ולא הסתכלו אחורה - עד ל-4:7 ולזכייה במערכה הראשונה.

 

במשחקון השלישי של המערכה השנייה אירעה סוף-סוף השבירה הראשונה בהתמודדות, ורם ומירני עלו בעקבותיה ליתרון 1:2. שבירה נוספת קירבה את 'רמירני' עוד יותר לעבר 'סופר טיי-ברייק' והשניים סגרו עניין מהר יחסית והישוו ל-1:1 במערכות, אחרי 2:6 במערכה השנייה. התוצאה - הזוג הזוכה בטורניר ייקבע בשובר שיוויון מכריע, בו ינצח הצמד הראשון שיגיע ל-10 נקודות.

 

פתיחה ה'סופר טיי-ברייק' היתה שייכת כולה להאס ופישר. האוסטרלים רצו ל-0:3 מהיר והובילו כבר 1:4, לפני שרם ומירני זכו בארבע נקודות רצופות ונטלו את ההובלה. הזוג הישראלי-בלארוסי המשיך במומנטום, עלה ל-7:9 וניצל את אחת מנקודות המשחק כדי להבטיח את הזכייה בתואר הגדול.

 
פורסם לראשונה 04.04.09, 21:40