הטייס, אדם דילן לאון, בן 31, נעצר בלילה על-ידי משטרת מיזורי, זמן קצר לאחר שהנחית את מטוס הצסנה 172, אותו גנב משדה תעופה קטן בבית ספר לטיס בעיירה ת'אנדר ביי שבאונטריו, קנדה, כ-1,260 ק"מ מהמקום שבו נחת.
לא ברור עדיין מה היו מניעיו של הטייס, אולם לדברי גארי רוס, קצין בפיקוד ההגנה האווירית של ארה"ב, בשום שלב לא עלה החשש שהמטוס מהווה איום טרור. ובכל זאת, כצעד של זהירות, כשהמטוס עבר מעל מדיסון, בירת מדינת וויסקונסין, פונה מיושביו בניין הקפיטול המקומי.
גניבת המטוס החד-מנועי כנראה לא היוותה אתגר מיוחד עבור הגנב הנועז. "הוא פשוט קפץ מעל הגדר ונכנס למטוס", סיפר סגן נשיא בית הספר לטיס "קונפדריישן קולג'" בת'אנדר ביי. "המטוס חנה כהרגלו על המסלול. המפתחות תמיד נמצאים בפנים, כי התלמידים משתמשים במטוסים".
ככל הידוע, הטייס עלה לבדו על המטוס, שיכול להכיל עד ארבעה בני אדם. הוא שהה באוויר יותר משבע שעות, תחילה מעל אונטריו ולאחר מכן בארה"ב, מעל מדינות ויסקונסין, מינסוטה, אילנוי ומיזורי. כל אותה עת ליוו אותו מטוסי אף-16 של צבא ארה"ב, עד שנחת לבסוף על הכביש סמוך לעיירה פיידמונט - רגע לפני שאזל הדלק.
הטייס זיהה את מטוסי הקרב שליוו אותו, אך התעלם מהם בהפגנתיות ולא הגיב לאיתותיהם. "הוא לא דיבר איתנו בכלל", אמרה דוברת מינהל התעופה האמריקני, לורה בראון.