הפועל תל אביב חגגה הערב (ש') ניצחון שנוי במחלוקת, 0:1 על מ.ס. אשדוד, משער לא חוקי של סמואל יבואה. הכדור, שהסיט החלוץ הגנאי לעבר השער, לא עבר את הקו, אך למרות זאת החליט השופט מאיר לוי לאשר אותו.
"כמו שידענו לקזז מעצמנו שתי נקודות מול קרית שמונה על פנדל שלא היה ולא נברא, היום טעות השיפוט הלכה לטובתנו", סיפר בסיום מאמן הפועל תל אביב, אלי גוטמן. "אלה דברים שמתקזזים. אני מבין את אשדוד ואת הכעס שלהם, גם אני כעסתי אחרי קרית שמונה".
"למעט העובדה שצברנו עוד שלוש נקודות, אני לא לוקח הרבה דברים טובים מהמשחק הזה", הוסיף גוטמן. "פתחנו טוב את המשחק, שלטנו, שיחקנו את המשחק הרגיל שלנו, אבל לא יותר מ-25 דקות. במחצית השנייה היה הזמן שלנו לשחק רגוע, מסודר, להניע את הכדור ולהגיע למצבים. במקום זאת, שיחקנו בחוסר שקט, לא הנענו את הכדור ואלה לא דברים שמאפיינים אותנו".
על ה-0:1 מול אשדוד, אמר מאמן הפועל: "אני מאוד מרוצה מהתוצאה, מאוד מאוכזב מהיכולת. אני מאוכזב מכך שאחרי שבשבוע שעבר במשחק חוץ קשה ידענו לשחק נכון ולנצח, היום מול הקהל שלנו, שמגיעות לו כל המחמאות שבעולם, שיחקנו בדיוק הפוך מהיכולת שלנו. מגיעה מילה טובה לאשדוד, אחרי שקטלו אותם אחרי המשחק מול חיפה. היום הם שיחקו ונלחמו. אמנם ניצחנו היום, אבל הקאנו דם בשביל זה".

על מאבק האליפות, אמר גוטמן: "אני חושב שגם קרית שמונה וגם נתניה לא יקלו ראש עד הרגע האחרון. אם הייתי יודע מה יכריע את האליפות, הייתי מכריע אותה לטובתנו כבר עכשיו".
הפועל תל אביב ספגה מכה כואבת עם היוודע כי דמיטר טלקיסקי ייעדר מהדרבי התל אביבי בעוד שבועיים. הבולגרי ספג כרטיס צהוב חמישי וייעדר מהמפגש מול הצהובים.
ביברס נאתכו התתיחס למשחק מול אשדוד: "גם ממשחקים כאלה צריך לקחת נקודות והדבר הכי חשוב הוא שניצחנו היום. אשדוד קבוצה טובה, אנחנו מכירים אותה וידענו שהם לא ישחקו היום כמו שהם שיחקו ביום שני. במחצית השנייה היינו יכולים להכריע את המשחק בכמה מתפרצות, חבל שלא עשינו את זה. מחר כבר לא יזכרו איך שיחקנו, מה שחשוב הם שלוש הנקודות".

קפטן מ.ס. אשדוד, דוד רביבו: "הפסדנו היום נקודות חשובות להמשך הדרך. אני חושב, שלעומת המשחק מול מכבי חיפה, אנחנו יכולים לצאת מעודדים מהמשחק היום. גם חושב שהשופט אישר להפועל שער שלא היה, אבל זה הכדורגל. פעם זה לטובתך, ופעם זה לרעתך. לא צריך לבכות על זה, צריך להמשיך הלאה".
ג'ק בן זקן היה נסער ואמר ל-ynet: "אני כבר לא כועס על מאיר לוי. זה קורה הרבה ובדר"כ בבלומפילד, בעיקר נגד הפועל תל אביב אבל גם נגד מכבי. כבר אין לי מה לבוא בטענות למאיר לוי כי אין ציפיות מהמערכת. לצערי העבודה הזו היא אינה מקצוע בשביל השופטים, זה סוג של תחביב שמכניס להם כמה מאות שקלים בשבוע או בחודש וככה הם מתנהלים".
"לצערי גם אין ענישה. שופט שעשה טעות חייב לדעת שהוא משלם מחיר ולא בגלל הקירבה שלו ליו"ר האיגוד. אם היה חוק ששופט שעשה טעות יורחק לחודשיים, הם היו חושבים פעמיים. אני לא מדבר על הורדת ליגה, אלא הרחקה".
על המשחק הוסיף בן זקן: "מה שמאפיין אותנו זו נאיביות וזה לא חדש. יש עודף כישרון, אבל שוב היינו נאביים. שיחקנו טוב עד הדקה ה-94 ובהרבה התלהבות, אבל חבל שהמשחק הוכרע בצורה כזו".
רפי נידם ל-ynet: "אמרתי למאיר לוי שהקוון והשופט הרביעי מסמנים לו לבוא והוא מתעלם מהם. הוא הורה לי לא לדבר איתו והרחיק אותי. השיפוט היה בושה אבל אין לנו כבר מה להגיד".
