"המפכ"ל הבין שמדובר בשר מסוג אחר ולא שר שהוא 'נחום תקום' שאפשר לכופף אותו בכל עת שיחפוץ. כדאי למפכ"ל שיישר קו עם השר", כך אמרו הערב (יום ה') ל-ynet גורמים במשרד לביטחון פנים. הדברים נאמרו במקביל לפגישת העבודה בין השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ', והמפכ"ל רב-ניצב דודי כהן, ועל-רקע המתיחות סביב החזרתו של ניצב אורי בר-לב לשירות והצבתו כנציג המשטרה בארה"ב.
"האגו של המפכ"ל התחיל בפרשת בר-לב ונגמר בהחלטתו של השר אהרונוביץ' להשאיר את בר-לב במשטרה. המפכ"ל יכול להתנהג כמו ילד שלקחו ממנו צעצוע וצועק שהוא רוצה אותו חזרה והוא גם יכול לבחור אחרת", אמרו הגורמים וציינו כי התנהלותו של רב-ניצב כהן עלולה לגרום לו לעשות טעויות וכי בעטיין הוא עלול למצוא את עצמו מסיים את תפקידו לפני סיום כהונתו.
דובר השר לביטחון פנים, טל הראל, מסר בתגובה ל-ynet: "פרשת ניצב בר-לב מאחורי השר אהרונוביץ'. השר ממשיך לעבוד עם המפכ"ל קדימה, ביחד. יש מספיק עבודה דחופה על סדר היום".
לאורך כל היום נמשכה המתיחות בין לשכת המפכ"ל ללשכת השר לביטחון פנים. רב-ניצב כהן שב ואמר כי אין בכוונתו להתפטר ואילו אהרונוביץ' חזר ואמר שבר-לב הוא קצין ראוי ומוכשר להישאר במשטרה.
"נושא ההתפטרות שלי אינו עומד על הפרק. לעומת זאת, מרחפים הרבה סימני שאלה סביב ההחלטה לסגור את העניין טרם הכרעת בג"ץ. מבחינתי, מרגע קבלת ההחלטה של השר, למרות ההתנגדות שלי - הנושא נותר מאחורי, ואין לי כוונה לעסוק בו. יש לנו הרבה מאוד אתגרים במשטרה, ורק בהם אני עוסק", אמר כהן.