שני אחים מאופקים נפצעו אמש (יום ד') באורח קשה מיריות כתוצאה מסכסוך שפרץ ביניהם. על-פי החשד, בעקבות מריבה שהתפתחה ביניהם בבית אמם, ירה האח המבוגר, בן 47, באחיו הצעיר, בן 43, פצע אותו באורח קשה ולאחר מכן ניסה להתאבד. צוות מד"א שהוזעק למקום מסר כי טיפל בשניים והעביר אותם כשהם במצב קשה לבית החולים סורוקה בבאר-שבע.
מיכאל, קרוב משפחתם של הפצועים, סיפר כי הרקע לוויכוח בין השניים הוא סכסוך כספי. לדבריו, אמם של שני האחים טלפנה אליו והזעיקה אותו לביתה. "היא צעקה, היה לה קשה מאוד עם המצב הזה. היא ראתה את שניהם על הרצפה בתוך הדם. כשאני הגעתי לשם ראיתי קליע על הרצפה, שלוליות דם. בחיים שלי לא ראיתי דבר כזה מפחיד".
שכנה של האם סיפר כי שמע יריות ולאחר מכן יצא אל מחוץ לבית אדם שצעק: "הוא מת, הוא מת".
השכן סיפר כי הזעיק את המשטרה, שהגיעה מיד למקום. עם זאת, לקרוב המשפחה יש ביקורת על המשטרה. הוא ציין כי סבתו הגישה תלונות רבות במשטרה בנוגע לסכסוך בין שני האחים. "המשטרה ידעה על כל הסיפור הזה אבל היא לא התייחסה לזה. שאלתי את השוטרים 'למה לא בדקתם את זה הרי ראיתם את זה בא?' הכתובת הייתה על הקיר".
מפקד משטרת אופקים, רב-פקד אורון יהודה, אמר כי "קיים סכסוך בין השניים אשר מטופל על-ידי המשטרה. היו אירועים בעבר והם טופלו על-ידינו בצורה הטובה ביותר". אח נוסף שהיה במקום בזמן האירוע ובעל הנשק איתו התבצע הירי, עוכב לחקירה. האח השלישי עובד באבטחה מחזיק בנשק ברישיון.