יו"ר מכבי פתח תקווה, שינו זוארץ, סיכם אתמול עם המאמן רוני לוי לשנתיים נוספות בקבוצה, דבר אותו רצו במועדון לסגור כבר שבועות ארוכים. אחרי שסגר עם מאמן, התפנה זוארץ לסכם את העונה הנוכחית, שמבחינתו היא אכזבה. "אני מאוד מרוצה מהעבודה של רוני וממה שהוא עושה בקבוצה", אישר זוארץ ל-ynet, "אני מקווה שנראה את הטוב בעונה הבאה".
"אני די מאוכזב מהעונה הזו", המשיך היו"ר. "בסך הכל עם הסגל שבנינו השנה והתקציב שהשקענו ציפינו ליותר, אבל העונה עוד לא נגמרה. אחד הדברים החשובים ביותר מבחינתינו זה להתברג בשישייה הראשונה, כי זה הרע במיעוטו. לסיים את העונה במקום השישי זה כמו לסיים במקום האחרון מבחינתינו, עד כדי כך. אני חושב שהיינו יכולים להשיג הרבה יותר מהעונה הזאת, אבל מבחינתי לסיים בשש הראשונות זה דבר שאנחנו חייבים להשיג אותו".
על העונה שעברה, אומר זוארץ: "השנה שעברה, להבדיל אלף אלפי הבדלות, היתה עונה קשה מאוד שלקחה מאיתנו הרבה מאוד אנרגיות ועברנו הרבה דברים בדרך. את העונה הזו פתחנו טוב, אבל בדרך היה לנו איזה קלקול ולא הצלחנו להתאושש ממנו, למרות שקיווינו שנוכל להשיג יותר מהעונה הזאת".
על העונה הבאה, בה ייקחו חלק 16 קבוצות, אמר היו"ר הפתח תקוואי: "זה לא אמור להוריד ברצון שלנו להגיע להישגים ומהרצון לסיים כמה שיותר גבוה ולהשיג תארים. מה שכן, זה אמור לעזור בלתת לשחקני הבית שלנו יותר חופש פעולה, יותר אוויר ואורח רוח מהמאמן וההנהלה, כדי להביא את עצמם לידי ביטוי".

שינו זוארץ. אופטימי לקראת העונה הבאה (צילום: איזי עין דור)
כשנשאל מה חסר לקבוצתו כדי להמנות על הקבוצות ה"גדולות" בארץ, עונה זוארץ: "מכבי פתח תקווה זה מועדון של מאה שנים, כך שזה לא מועדון קטן. בשנים שהגענו לאופ"א עשינו קפיצת מדרגה אדירה וראינו את זה גם ברמת הקהל, כשהצלחנו להביא קהל למשחקים במסגרת האירופית. גם בשנה שעברה, במחזור האחרון, הבאנו כאלפיים צופים להרצליה, כלומר יש למכבי פתח תקווה את הקהל והיכולת.
"נצטרך להתחיל להביא הצלחות ותארים, וכל זה ייגבש את מכבי פתח תקווה ויביא אותה להיות מועדון יותר גדול. יש לנו מחלקת נוער לתפארת, שזה אחד הדברים שאנחנו יותר מתגאים בו, ואני חושב שזה הדברים שצריכים לייצר קהל ולהגדיל את כמות הקהל שלנו. יש פה בעיר אוכלוסיה של זוגות צעירים שהגיעו בשנים האחרונות. העיר פתח תקווה מאוד גדלה וזו תשתית מצוינת לבנות עליה את הקהל שאנחנו רוצים לראות במגרשים".