ראול: לוזר עשוי מטפלון, או מלך בלתי מעורער?

שונאים סיפור אהבה: המדור חוזר עם ראול גונסלס בלאנקו, שהתעורר רגע לפני שריאל מדריד מארחת את ברצלונה (שבת, 20:50, ישיר בספורט 5). ובכל זאת, יש לנו גם טיפת ביקורת עליו

כתבי ynet פורסם: 02.05.09, 00:20

לראול יש כבר 18 שערים העונה, רובם גם מכריעים. לסופר קלאסיקו הגדול של ספרד בשבת (20:50 בספורט 5, אולפן חי החל מ-20:30), הוא מגיע בשיא הכושר, אחרי שכבש שלושער שלישי (בלבד) בקריירה. הוא אמנם מחזיק ב-6 אליפויות ו-3 גביעי אירופה (מלך שערי ליגת האלופות), אבל לא ממש הצליח להביא את המדרידיסטים לתואר יבשתי נוסף בשנים האחרונות ונכשל לזכות בתואר גם במדי הנבחרת. רגע לפני שהוא מארח את ברצלונה, החלטנו להעלות את הנסיך הנצחי על המוקד. אתם כבר תדאגו לטקבק.

 

נגד - לא נמצא שם כשצריך

1. לוזר ברמה בינלאומית. ראול אולי מלך השערים של נבחרת ספרד, אבל עם כל הכבוד ל-44 שעריו ב-102 הופעות, הוא מעולם לא הביא את החבורה שלו לשום הישג. כן, 12 שנה, 3 מונדיאלים ו-2 אליפויות אירופה בלי כלום. נבחרת ספרד, שנחשבת לכשרונית ביותר, לא הגיעה 'תחתיו' אפילו לחצי הגמר ובסה"כ נעצרה פעמיים ברבע. ההחלטה של לואיס אראגונס שלא לזמנו ליורו האחרון, התקבלה בבוז מצד האוהדים, אך בסופו של דבר התבררה כנכונה וסיפקה את הגושפנקא לכותרת שבתחילת הפיסקה.

 

2. איש הטפלון. אז נכון שראול הוא השחקן הכי נאמן לקבוצה שלו, אבל מצד שני לא ראינו ממנו אף פעם התנגדות למהלכים מוטעים של המועדון. בחייאת ראול,
איפה היית כשלכולם היה ברור שפרוייקט ה'גלאקטיקוס' הולך להיכשל? איפה היית כששיחררו את פרננדו מוריינטס ובמיוחד את קלוד מקאללה? איפה היית כשנפרדו בצורה כ"כ מכוערת מפרננדו היירו? איפה היית כשהחליפו מאמנים כמו נעליים? איפה היית כשפפה נתן מופע שלקוח מקרבות קראטה? שקט, שקט מדי הוא מר ראול גונסלס בלאנקו.

 

3. רק לא ריאל. אם להיות כנים, הסיבה השלישית שלי כנגד ראול לא ממש קיימת ואם להודות על האמת, קשה למצוא דברים רעים על השחקן האדיר הזה (אבל הבוס ביקש). אז נתחיל בזה שאני אוהד ברצלונה ולמרות שאני מעריך אותו, אין לי אהבה מיוחדת לראול. בשנים האחרונות הוא לא הצליח להביא את ריאל לשום הישג באירופה ומובס באופן קבוע בשמינית הגמר (אפילו יוסי בניון נתן לו בראש). אז במיוחד בעונה כזו, כשברצלונה משחקת את הכדורגל הכי יפה באירופה מזה שנים, לריאל וגם לראול, פשוט לא מגיע תואר.

(איזי עין דור)

ראול. מצד אחד ווינר... (צילום: AP)

 

בעד - מאמנה השני של ריאל

1. ווינר. המילה לוזר לא יכולה להיות מוזכרת בכלל בהקשר של ראול, מכיוון שמעטים הם השחקנים בעולם שהגיעו להישגים שלו בזירות החשובות ביותר. מעבר ל-6 אליפויות ו-3 תארים אירופיים, ראול עשה הכל בגיל כל כך צעיר ולאורך כל הקריירה דאג שריאל תישאר בצמרת. אי אפשר להפריד את אופיו הווינרי של ראול למדים כאלה או אחרים. השפעתו על הזכיות בתארים של קבוצתו, היתה תמיד מכרעת וראול נחשב לווינר הכי גדול שיש. אם תרצו, סוג של מייקל ג'ורדן ספרדי.

 

2. סמל. ראול נמצא 14 שנים באותו מועדון. הוא לא רק הקפטן, אלא גם הסמל ואף המאמן השני של ריאל מדריד. את השפעתו תמיד אפשר היה לראות גם בעיתות משבר. כשברנד שוסטר איבד מכוחו, ראול היה זה שעשה סדר ולא פעם אף העיר למאמנו, ובסופו של דבר גם הביא אליפות לריאל בעונה שעברה. מבחינת המנהיגות שלו, אין שחקן בעולם שלא ירצה שראול ישחק בקבוצה שלו, הן מבחינת הווינריות שהוא מפגין והן מבחינת הכשרון.

...מצד שני לוזר (צילום: AP)

 

האופן בו מתנהלת ריאל מדריד יצר לא מעט בעיות בשנים האחרונות, כשהדבר בלט בעיקר בצורה המבישה בה נאלץ רמון קלדרון להתפטר מתפקידו. האירועים
המכוערים, כמו פרידות מכוערות משחקנים ומאמנים, אינם דברים שראול היה מסוגל למנוע. מבחינת ההתנהלות, לא מעט מאוהדי ריאל מתקנאים בברצלונה, אבל לאף אחד מעולם לא היו טענות כלפי ראול ויהיה מגוחך להאשימו בכל מה שקשור לכך.

 

3. שחקן ענק. עזבו הכל בצד לרגע, ראול הוא פשוט פנומן. מדובר בשחקן אדיר שיוצר מצבים ללא הרף. הזדמנויות שגם חלוצים ברמה הגבוהה ביותר מחמיצים, מסתיימים בדרך כלל ברשת במקרה של ראול. כל מגן יריב יודע שאם יאבד לעשירית שנייה את הריכוז, הוא ישלם ביוקר. מעבר לכך יש לו קלאסה שאין לאף אחד אחר. טאץ' מיוחד שנשמר במשך 14 שנה. אל תופתעו אם הסופר קלאסיקו יוכרע בהקפצה קטנה של ראול מעל השוער ויקטור ואלדס.

(תומר גנור)