זה אולי היה קצת יותר קשה מהצפוי, אולם בסופו של יום הפועל ירושלים היא הקבוצה הראשונה שהעפילה לפיינל-פור של ליגת העל הישראלית. ניצחון ביתי 80:88 על עירוני נהריה השלים 'סוויפ' של 0:3 בסדרת רבע גמר הפלייאוף - סוויפ ששולח את גיא גודס ושחקניו לחצי הגמר ומסיימת את העונה של האורחים - אולי אפילו העונה האחרונה של המועדון במצוי בקשיים כספיים.
מכבי חיפה שמרה הפעם על הבית עם ניצחון 61:74 על בני השרון ברוממה שהציבה ביתרון 1:2 בסדרה. הפועל חולון עשתה את אותו הדבר נגד גלבוע/גליל, אבל רק אחרי הארכה, בה ניצחו בקושי 78:79. מכבי ת"א שוב הבהירה לעירוני אשקלון שהמפגש הראשון היה תקלה רגעית והביסה אותה 69:92.
בפלייאוף התחתון גברה עירוני רמת גן 87:100 על עירוני קרית אתא והכריעה את הסדרה בסוויפ ששולח את האורחים חזרה לליגה הלאומית. מכבי ראשון לציון שניצחה בגבעת שמואל 64:90 עשתה אותו דבר למארחים.
האדומים פתחו במטווח מבחוץ עם שלשות של יובל נעימי ושרון ששון, אולם האורחים הלכו פנימה ונשארו צמודים. פיליפ ריצ'י השלים מהפך 11:8. טורין פרנסיס ניסה לאזן את הדומיננטיות של הסנטר האורח בצבע, אולם רוברט רוטברט הוביל את נהריה ליתרון 14:21 ברבע. בצר להם, פנו המארחים לטימי באוורס ועומאר סניד, שהשוו ל-21:21. את התנופה הירושלמית כבר לא היה מי שיעצור. גם לא ג'ייסון וויליאמס. אל ההפסקה ירדו המארחים ביתרון 39:50.

גיא גודס ומורן רוט. יש כרטיס לחצי הגמר (דודי ועקנין)
סניד הלוהט המשיך בפועלו גם אחרי ההפסקה וסחף עמו את מורן רוט וירושלים ליתרון 47:64. משלב זה, נהריה השתלטה על העניינים, כשרוטברט נותן תפוקה מצוינת וצימק ל-68:58. פרנסיס נתן מענה עם סל שקבע 60:70 לירושלים בסוף הרבע השלישי. הביטחון העצמי של ירושלים נפגע כשוויליאמס ורוטברט החזירו את נהריה לכדי פיגור 72:70, אולם נעימי טיווח מרחוק בדרך ל-73:80 ומשם לניצחון.
קלעים - ירושלים: סניד 22 (10 ריב'), נעימי 19, מורן רוט 17, טרוויס ווטסון 11, באוורס 8, פרנסיס 6, ששון 3 ורוג'ר פאוול 2. נהריה: וויליאמס ורוטברט 20 כל אחד, ריצ'י 18, יוגב אוחיון 8, מתן נאור 6, דניאל גור אריה ורון לואיס 4 כל אחד.
_wa.jpg)
דיאור פישר מטביע, סי.ג'יי. ברוטון צופה מהצד (אלי אלגרט)
מכבי ת"א - עירוני אשקלון 69:92
2.5 דקות עברו מהפתיחה ואף אחת מהקבוצות לא הצליחו לייצר סל. הצהובים הגדילו לעשות כשאיבדו כדור בחמש ההתקפות הראשונות. מרקוס בראון שבר את הרצף. שלשה נוספת של בראון הציתה את הצהובים בדרך לבריחה של 3:12. רשון טרנר בלם אותה עם שלשה. אבל המארחים המשיכו להוביל בביטחה בדרך ל-11:24 ברבע הראשון. ליאור אליהו ועומרי כספי המשיכו לרוץ ברבע השני, אולם טרנר ועמית תמיר השאירו את אשקלון בטווח נגיעה עם 43:27 בהפסקה.
הרבע השלישי עמד בסימן יכולת ירודה של שתי הקבוצות, כשסי.ג'יי. ברוטון מתעלה על כולם עם אינספור איבודי כדור והחטאות. אליהו, בראון וטל בורשטיין ניצלו את מחדלי אשקלון כדי להריץ את קבוצתם ליתרון 44:69 ברבע השלישי. מכאן ואילך לא השתנה הרבה. אשקלון לא הצליחה לדגדג את הצהובים, שהמשיכו ביכולת החלשה שהספיקה.
קלעים - מכבי ת"א: אליהו 21, מרקוס בראון 19, כספי 14, די בראון ובורשטיין 11 כל אחד, פישר 6, רביב לימונד וארון מגי 4 כל אחד ויניב גרין 2. אשקלון: טרה קלי 12, תמיר 11, ג'רון רוברטס 9, טרנר 7, לואיס טרסקוט ואור איתן 6 כל אחד, שחר כהן 5 וברוטון 4 (8 איב').
דבון ג'פרסון פתח את המשחק עם הטבעה ואחריו רצו החיפאים ל-0:6, כשהם מאבדים כדורים ומחטיאים המון הזדמנויות לסלים קלים. הם שילמו על כך, כששון ג'יימס הביא שיוויון 10:10 ובהמשך ל-10:12 לבני השרון ברבע. איירה ניובל קבע כבר 15:21 לאורחים, לפני שדורון פרקינס נתן גז והשלים מהפך 22:24 בעזרת ברוקס סיילס. הרכז האמריקני שכפה איבודי רבים על מאיר טפירו וחבריו, השלים רבע נהדר עם ארבע נק' רצופות בדרך ליתרון 27:36 בהפסקה.
הגנה אדירה של החיפאים שיתקה את האורחים, וזוג שלשות של משה מזרחי הזניקו אותם ליתרון שיא 31:47. למרות הבריחה, בני השרון סירבו לוותר ובעזרת עוסמאן סיסה וקוקי בלצ'ר צימקו ל-59:50 בסיום הרבע השלישי. כשהפער צומק ל-59:52, לקח על עצמו פרקינס את האחריות להעיר את חבריו ונשא אותם לניצחון בסיום, למגינת לבם של האורחים. בסיום נרשם עימות בין טפירו למאמנו אריאל בית הלחמי, שהחליפו צעקות ואף דחיפות.
קלעים - חיפה: פרקינס 21 (11 ריב'), ג'פרסון 14 (10 ריב'), מזרחי 10, עמית בן דוד 9, ברוק סיילס 8, עידו קוז'יקרו 4, טוד גולדן ומאליק דיקסון 3 כל אחד. בני השרון: סיסה 11, בלצ'ר, ריצ'רד רובי, ניובל 10 כל אחד, ג'יימס 8 (9 ריב'), ארז כץ 5, טפירו 4 ואורי יצחקי 3.
חולון נהנתה מפתיחה טובה של דרון וושינגטון ולואיס פלורס, וזה היה גדול על האורחים שהסתמכו יותר מדי על בראד באקמן. חברו בראין רנדל ניסה להיכנס למשחק, אולם ליאור ליפשיץ הותיר את גלבוע/גליל מאחור עם 16:25 לחולון ברבע. ברבע השני, התקשו שני הצדדים למצוא את הסל, מה שלא הטריד מדי את החולונים ששמרו על יתרונם. סדרת קליעות של בראין טולברט אף הגדילה אותו לכדי 26:42 בהפסקה.
החולונים המשיכו בשלהם במחצית השנייה ושמרו על יתרונם היציב מול ההתקפה המתוסבכת של האורחים. באקמן היווה האיום המשמעותי ביותר וצימק ל-54:44, כשהוא מגובה במשחק הגנה משופר.
שלשה של דגן יבזורי נתנה חיים חדשים לגלבוע/גליל וצימקה ל-56:51, אולם אורי קוקיה וכריס ווטסון נתנו לחבריהם מרחב נשימה.
באקמן ורנדל הצליחו לצמק ל-66:64, אולם בראין טולברט צלף שלשה. מצד שני, גם לגליל/גלבוע יש בראין שמתעלה במאני-טיים - בראין רוברטס. שלשה אדירה שלו השוותה ל-69:69, 27 שניות לסיום, בדרך להארכה. באקמן לא התעייף גם בשלבים מאוחרים אלו ועזר לגלבוע/גליל לחזור מפיגור 74:70 ליתרון 75:77. פלורס השווה מהקו. גל מקל החטיא קליעת עונשין מהצד השני וביצע עבירה על פלורס. הכוכב המקומי עשה את העבודה ועם זוג קליעות עונשין הכריע את המשחק.
קלעים - לחולון: טולברט 19, פלורס 18, קוקיה 12 (14 ריב'), ליפשיץ 9, וושינגטון ו-ווטסון 7 כל אחד. יהוא אורלנד 5 וקרטיס ווית'רס 2. לגלבוע/גליל: באקמן 29 (12 ריב'), מקל 13, רנדל 10, רוברטס 7, יבזורי 6, אלישי כדיר ואבישי גורדון 5 כל אחד, גוני יזרעאלי 2 ואייזיאה סוואן 1.