נהג נפצע קשה בפיצוץ מכוניתו באילת

קבלן שיפוצים נסע במכוניתו בשכונה במערב העיר - ומטען התפוצץ ברכבו. הוא נפצע קשה והמשטרה פתחה בחקירה. שכנים סיפרו: "המכונית עפה באוויר, הילדים צרחו וקפאו מפחד"

אהובה מאמוס פורסם: 10.05.09, 07:53

ניסיון חיסול פלילי בלב עיר התיירות? פיצוץ עז החריד הבוקר (יום א') את אחת השכונות במערב אילת. כעבור זמן קצר התברר כי הפיצוץ התרחש בכלי רכב בשכונת מערב 7 בעיר. נהג הרכב, גבר בן 33, נפצע קשה.

 

כוחות גדולים של משטרה ואנשי הצלה הוזעקו למקום הפיצוץ, לאחר שאזרחים רבים באזור

שמעו את קול הנפץ בשעת בוקר מוקדמת. מחקירה ראשונית עלה כי המטען הופעל בעת הנסיעה - והנהג נפגע ברגליו. הפצוע הוא קבלן שיפוצים מהצפון שמתגורר ב-12 השנים האחרונות באילת. מהמשטרה נמסר כי הרקע לאירוע הוא פלילי.

 

סגן מפקד משטרת אילת, סנ"צ איתן גדסי: "בשעה 07:25 אירע פיצוץ ברכב מסוג טנדר איסוזו תוך כדי תנועה. ברכב ישבו שני אנשים וכתוצאה מהפיצוץ - נהג הרכב נפצע קשה ופונה לבית החולים יוספטל, שם השתפר מצבו והוגדר בינוני. מטען החבלה הוצמד לרכב באזור שמתחת למושב הנהג, מחוץ לרכב".

 

שכן של הפצוע, שהיה כ-200 מטר מזירת הפיצוץ, סיפר ל-ynet: "טיילתי עם הכלב בחוץ ושמעתי פיצוץ חזק. רצתי לשם וראיתי את השכן שלי פצוע. מדובר באדם שעבר לגור לידי לפני כחודשיים. הוא היה עובד כל היום, ובשעות הערב תיקן רכבים בחניה של הבניין במחירים מוזלים. הוא בדירה עם עוד שני שותפים, תמיד אמר שלום כשעבר והיה מיודד עם כולם. מעולם לא שמעתי שהיו נגדו תלונות".

 

יוסי ואורנית בן-לולו, שמתגוררים סמוך לזירת האירוע, הוסיפו: "שמענו פיצוץ, פתחנו את החלון וראינו טנדר כסוף נוסע בירידה של הרחוב. הפיצוץ היה ממש מתחת לחלון שלנו. ממש באותן שניות ראיתי את האוטו עף באוויר, מפורק לגמרי. מה שנשאר מהרכב המשיך לנסוע עוד מספר מטרים ונעצר. הילדים שלנו צרחו וקפאו מפחד ונאלצנו להרגיע אותם". 

 

העבריינים משתוללים

זו הפעם השלישית בחודש האחרון שמכונית מתפוצצת, כנראה בנסיבות פליליות. בשבוע שעבר התפוצץ מטען שהוצמד למכונית מסחרית של אדם המוכר למשטרה ברחובות. האיש נפצע באורח קשה, וכמה בתים באזור ניזוקו. לפני כחודש  מכוניתו של בעל מועדונים בתל אביב התפוצצה

בחניית הבניין שבו הוא מתגורר. לטענתו, איש לא איים עליו ולא היו לא סכסוכים כלשהם. המשטרה טרם עצרה את המעורבים במעשה.

 

באילת התפוצץ לפני כמה שנים רכב "האמר" של תייר צרפתי, איש לא נפגע. במשטרה העריכו בשעתו כי היה זה "ניסיון הפחדה" שיזמו עבריינים. חודשיים קודם לכן נחשף בעיר טיל לאו מוכן להפעלה חבוי בין השיחים, סמוך לאיצטדיון הכדורגל בעיר, בלב איזור המלונות וליד שדה התעופה. במשטרה העריכו כי הטיל נועד לחיסול עבריין בכיר.

 

המידע הראשוני הגיע באמצעות המייל האדום.