בית משפט פדרלי במיאמי הרשיע חמישה נאשמים שתכננו לפוצץ את מגדל 'סירס' בשיקגו - רב הקומות הגבוה ביותר בארצות הברית, ולפגוע בנייני ממשל במדינה במתקפת טרור משולבת עם ארגון אל קאעידה. חבר המושבעים הרשיע את הנאשמים לאחר שמשפטם בוטל פעמיים בעבר בשל חילוקי דעות על הרשעתם.
עם חשיפת הפרשה הגדיר ה-FBI את הפיגוע שתכננו לבצע "גדול יותר מה-11 בספטמבר", ומעצרם של המעורבים נחשב אז לניצחון חשוד של מדיניות הממשל הקודם נגד תאי טרור רדומים הפועלים בגבולות ארצות הברית. גזר דינם של החמישה נקבע לסוף חודש יולי הקרוב, והם צפויים להישלח לעונשי מאסר הנעים בין 30 ל-70 שנים בכלא.
החמישה נעצרו יחד עם שני מעורבים נוספים בפרשה לפני כשלוש שנים, במבצע מיוחד של ה-FBI: סוכנים של ה-FBI בליווי שוטרים פשטו על דירות ומקומות מסתור במיאמי כדי לחשוף את תאי טרור הפועלים באזור. במהלך המבצע, פרצו הסוכנים למחסן, שעל פי עדי ראייה שימש כמעין מחנה אימונים, ועצרו את שבעת החשודים.
יממה אחר כך כבר הוגשו נגדם כתבי אישום חמורים מהם עלה כי תכננו להקים "צבא ג'יהאד" ולבצע סדרת פיגועים "כדי להרוג כמה בני שטן שניתן", אולם מזימתם נמנעה הודות לפעילות של סוכן חשאי.
הסוכן התחזה לאיש אל-קאעידה ורכש את אמונו של בכיר הפעילים, נרסיל בטיסט, אותו פגש כמה פעמים. בטיסט סיפר לסוכן על ההתארגנות וקיווה להעזר בו כדי ליצור קשר עם אל-קאעידה ולקבל סיוע במימון וציוד צבאו.
על פי הדיווחים, בטיסט הגיש לסוכן רשימת ציוד מפורטת, שכללה כלי נשק, כלי רכב, חומרי נפץ,
ציוד תקשורת ומחשבים, שכפ"צים, מדים ונעליים - וכן 50 אלף דולר במזומן.
בעקבות פגישה החל מעקב של כמה חודשים אחרי הקבוצה. בטיסט אמר לסוכן כי הוא שואף לעבור יחד עם עוד חמישה מחברי הקבוצה אימונים אצל חברי אל קאעידה כמה חודשים מאוחר יותר. בנוסף לרב הקומות סירס בשיקגו, היו על הכוונת שלהם בנייני ממשל במיאמי בהם בניין ה-FBI, שני בניינים של מערכת המשפט הפדרלית, בית המעצר הפדרלי ובניין המשטרה.