מחאה בכלא השרון: קיבלנו עוף נא בערב שבת

לאסירים נמאס מרמת המזון שהם מקבלים. הקש ששבר את גב הגמל היה מנת עוף נא שהוגשה לקבלת שבת. "הציעו לנו ביצים במקום אבל סירבנו. נשמור את העוף במקרר ונציג אותו לשופט". שב"ס: משתדלים לשמור על רמה גבוהה

רענן בן צור פורסם: 13.05.09, 11:38

צרות של אסירים: למעט יום השחרור או היום בו ייצאו לחופשה הבאה, אין דבר שהאסירים בבתי הכלא בישראל מחכים לו יותר מאשר מנת רבע העוף המוגשת להם בערב שבת. לכן, אין דבר שיכול לקומם את האסירים יותר מאשר פגיעה באיכות המנה. פגיעה כזו אירעה לכאורה בסוף השבוע בבית כלא השרון, ובעקבותיה החליטו חלק מהאסירים לצאת למאבק על הנעשה בצלחותיהם. 

 

"במהלך השבוע מורכב התפריט בעיקר מאורז, הרבה אורז, עד שאנחנו מרגישים סינים ומקציצות בלתי מזוהות. אבל יום שישי זה יום מיוחד וכבר בארוחת הצהריים אנחנו מקבלים את העוף. יש מי שאוכל אותו בצהריים אבל רבים שומרים אותו לארוחת הערב לקבלת שבת", סיפר אסיר בכלא השרון ל-ynet.

 

"כמו בכל יום שישי חיכינו גם בשבוע שעבר לעוף. כשחילקו אותו הופתעו כל האסירים לגלות שהוא בכלל לא מבושל ומלא בדם. כאילו חתכו את השוק מהעוף עוד לפני שהוא נשחט", אמר האסיר". "מיד החלה מהומה באגף והאסירים התרעמו. למרות הציפייה לעוף - סירבנו לאכול ודרשנו לקבל חתיכה אחרת מבושלת ונקייה. מכיוון שלא היה, קיבלנו הצעה מוזרה מהסוהרים: ביצה קשה במקום העוף. סירבנו. ביצים ממילא אוכלים כל יום, הן האוכל הכי נפוץ בארוחות".

 

המזון המוגש בבתי הכלא השרון, הדרים, רימונים ואופק - מוכן במטבח המרכזי של מתחם בתי הכלא. "האוכל ברמה ירודה מאוד, לא טעים ולפעמים ממש בלתי נסבל, אבל אין לנו ברירה ואנחנו אוכלים, מתלוננים והרבה פעמים שותקים. אנחנו בטוחים שבנציבות בני קניאק (נציב שב"ס) לא מקבל אוכל כזה ולא מהמטבח שלנו", הוסיף האסיר.

 

בעקבות המקרה החליטו אסירים בכלא, ובהם גם דרור אלפרון, לעשות מעשה. הם שמרו חתיכת העוף במקרר ומתכוונים להציג אותה בבית משפט כראיה על איכות המזון הירודה שהם מקבלים.

 "הגשנו עתירות לבית משפט ואת העוף נביא לשופט. לא לאכול רק שיראה איך מתייחסים לאסירים בשב"ס. נכון שאנחנו יושבים בכלא אבל עדיין אנחנו בני אדם והשב"ס צריך לדאוג לנו למזון הולם", אמר האסיר.

 

מדוברות שב"ס נמסר בתגובה: "פיקוד בית הסוהר קיבל תלונה מאסיר אחד בגין איכות בשר העוף שהוגש לו. צוות המטבח עושה רבות על מנת לספק את המזון הנדרש באיכות הגבוהה ביותר, תוך כדי הגשת מנות אחרות כחלופה על-פי הצורך".