אחרי נתניה: גם הפועל עפולה בליגת העל

חגיגה בצפון: אילן ברקוביץ' ודניס קאר הוליכו את הקבוצה מהעמק ל-73:81 בלב השרון ו-1:3 בחצי גמר פלייאוף הלאומית. המאמן שרון אברהמי: "הגענו לשיא בזמן הנכון, עפולה היתה ותהיה עיר של כדורסל"

אהוד כהנים פורסם: 14.05.09, 23:24

ארבעה ימים לאחר שאליצור/מכבי נתניה היתה הראשונה לעלות לליגת העל, הצטרפה אליה הערב (ה') גם הפועל עפולה, שניצחה במשחק הרביעי של חצי גמר פלייאוף הלאומית 73:81 בחוץ את הפועל לב השרון והשלימה 1:3 בסדרה.

 

למאמן עפולה, שרון אברהמי, היתה זוהי העפלה שניה ברציפות לליגת העל לאחר שבעונה שעברה הוביל את קריית אתא לליגה הבכירה, בצוותא עם אילן נניקשוילי (שקלע אז את סל העליה מול נתניה). גם לגארדים עדי פרג ואילן ברקוביץ' זוהי ההעפלה המי-יודע-כמה מהליגה השניה לראשונה. סדרת הגמר (נטולת החשיבות הספורטיבית) מול נתניה תחל ביום ראשון הקרוב בשיטת הטוב משלושה משחקים.

שרון אברהמי. שתי עליות רצופות לליגת העל (צילום: עוז מועלם)

 

דניס קאר, שבעפולה שיערו כי ייעדר בשל הפציעה ברגלו, לא רק ששיחק, אלא גם פתח בחמישייה והיה על הפארקט כמעט 38 דקות. איתו הצליחה עפולה לקלוע 9 נקודות רצופות בתום הרבע הראשון כדי לעלות ליתרון 11:18 אחרי 10 דקות. לב השרון לא ויתרה, הפכה ל-33:34 וירדה למחצית בפיגור נקודה בלבד, 35:34.

 

המומנטום הביתי נמשך בתחילת הרבע השלישי, כשלב השרון עלתה ל-38:43, אבל הניסיון עשה את ההבדל ועפולה חזרה ועלתה ליתרון 47:59 ו-51:59 לאחר 3 רבעים. מזה נדמה היה כבר שלב השרון כבר לא תוכל לחזור. עפולה עלתה ל-55:69, אבל שחקניו של דני נגב הצליחו איכשהו להוריד ל-66:69 (36) ול-70:73 (39). אולם שוב היו אלה בדקות האחרונות קבלני העליות פרג, נניקשוילי ובעיקר אילן ברקוביץ' שעשו צדק בסופו של דבר, 73:81 בסיום. עפולה בליגת העל.

כהן מינץ. חגיגה בצפון (צילום: Philippe NOVIANT, Sportprod)

 

הירבו ללב השרון: אוטר 23 (18 ריבאונדים), שמחון 14, רב 13, ניר סטולרו 9. לעפולה: ברקוביץ' 20 (8 ריבאונדים), קאר 15, כהן מינץ ופרג 14 כ"א, נניקשווילי 11.

 

המאמן המנצח, שרון אברהמי, אמר ל-ynet בתום המשחק: "ההרגשה מדהימה, אני לא יודע אם היה כבר מאמן שעשה את זה שנתיים ברציפות עם שתי קבוצות שונות. עברה עלינו עונה לא קלה עם פציעות ומשברים, אבל ידענו להגיע לשיא בזמן הנכון. עפולה היתה, עודנה ותמיד תהיה עיר של כדורסל. היו כאן הערב 300 צופים נלהבים וגם ראש העיר שתומך. הקבוצה תשחק באופן ודאי בעונה הבאה בליגת העל".