בן 48 נחנק למוות, משפחתו תרמה את איבריו

האיש, חוסה במוסד, נחנק בעת אכילה. לאחר 11 ימים בהם נלחם על חייו, לקה במוות מוחי. אחיו הסכים לתרום את איבריו מהם ניצלה בת 53 חולת כבד

ד"ר איתי גל פורסם: 24.05.09, 13:04

הטרגדיה הסתיימה בהצלת חיים: בן 48, חוסה במוסד למפגרים לאחר שנדרס ע"י רכב בילדותו, נחנק בעת אכילה במוסד. הוא הובהל לבית החולים אולם חרף מאמצי הרופאים לקה במוות מוחי. אחיו, השריד האחרון ממשפחתו, הסכים לתרום את איבריו. הכבד מגופו הושתל אתמול באישה חולת דרכי מרה ומצבה הוגדר טוב.

 

הסיפור העצוב החל עוד כשהיה האיש בן 4. הוא רץ לכביש ונדרס על ידי רכב. התאונה המחרידה גרמה לפגיעה מוחית בלתי הפיכה, ומאז אושפז במוסדות שונים. בעשרים השנים האחרונות היה חוסה במוסד ידידיה בירושלים.

 

לפני כשבועיים בעת שאכל, נחנק האיש. הצוות המטפל במוסד הצליח לייצב את הדופק והבהיל אותו לבית החולים הדסה בירושלים, שם היה מונשם במשך 11 ימים, אלא שהרופאים קבעו כי לקה במוות מוחי בלתי הפיך. ביום שישי האחרון, קראו הרופאים לאחיו לבית החולים.

 

"ידעתי שיש להם בשורה מרה", מספר אחיו, אבי ניניו, "הבנתי שהמצב לא טוב כשביקשו שאבוא מהר. כשהגעתי, הודיעו לי שיש הידרדרות במצבו, והציעו לי לתרום את איבריו. הייתה לי התלבטות מאוד משמעותית. זו החלטה מאוד קשה. בכל זאת, זה לא הגוף שלי, אני האפוטרופוס שלו שאמור לדאוג לכל צרכיו ולהיות אחראי על הבריאות שלו".

 

האח: עושה לי טוב שלפחות חלק ממנו חי

לאחר ההתלבטויות ולאחר שנועץ בקרוביו, החליט ניניו לתרום את איבריו של אחיו. "אני ממש לא מצטער, למרות שהייתה קשה לי המחשבה שהוא לא יחזור יותר. עושה לי טוב שלפחות חלק ממנו חי, ואני מאושר לשמוע שיש חולה אחת שכבר עברה בהצלחה את ההשתלה בזכותו. אשתי מבקשת ממני כבר זמן רב לחתום על כרטיס אדי, וברור שכעת כל המשפחה שלנו תחתום. זה מעשה שצריך להיעשות על ידי כל אזרח במדינה, כי בסופו של דבר אין חשוב מלהציל חיים".

 

הכבד מגופו של הנפטר הושתל באישה בת 53 אשר סבלה מפגם אנטומי בדרכי המרה שהוביל לפגיעה חמורה בתפקודי הכבד שלה. האישה הוקפצה לראש רשימת הממתינים להשתלה עקב ההידרדרות במצבה ונותחה אתמול (שבת). כעת היא מתאוששת בבית החולים הדסה עין-כרם ומצבה מוגדר טוב.