"אהבה גדולה", הסדרה השנויה במחלוקת של HBO, נראית על פניו כמו סדרת פנטזיה (או אם תרצו סיוט) לגברים מתבגרים. היא מגוללת את עלילותיו של ביל הנריקסון, גבר פוליגמי הנשוי לשלוש נשים נאות, שתיים מהן אפילו צעירות מאוד. בעונה החדשה אף עומד על הפרק צרופה של אישה רביעית לחבורה.
"זו בהחלט פנטזיה של גברים", מסכים ביל פקסטון, כוכב הסדרה שמגלם את הנריקסון ושבעברו כיכב במספר שוברי קופות כמו "טוויסטר" ו"טיטניק". "וגם לי יש פנטזיות", הוא מוסיף בחיוך מאוזן לאוזן וקורץ לבת זוגו בסדרה ג'ין טריפלהורן, היושבת לצדו בסוויטה במלון ביוניברסל סטודיו. "כשצרפו את ג'ין לסדרה אמרתי: מתאים לי ואיפה אני חותם".
טריפלהורן היפה מגלמת את ברברה (או בקיצור בארב), אשתו של ביל הנריקסון ואהבתו הראשונה, זו שצדה עבורו את שאר נשותיו הצעירות יותר: ניקי (קלואי סביני) ומרג'ין (ג'יניפר גודווין). טריפלהורן נחשפה לראשונה לצדו של טום קרוז ב"הפירמה" ולאחר דעיכת הקריירה הקולנועית שלה, בדומה לפקסטון, מצאה מפלט ב-HBO.
פקסטון טוען שלמרות המוניטין של HBO כרשת פרובוקטיבית, היה חשש מסוים איך תתקבל הסדרה בעיקר בקרב הכנסיה המורמונית. לתדמית הסדרה לא סייעה גם התבטאות של טום האנקס, בעצמו אחד ממפיקי הסדרה (והדרמה עטורת הפרסים "ג'ון אדמס"), שהצהיר כי תמיכת המורמונים בהצעת החוק לאיסור נישואים של בני אותו מין היא "בלתי אמריקאית". הצהרה שקוממה מאוד את המורמונים ובעקבותיה נאלץ לפרסם התנצלות פומבית.

ביל פקסטון. פנטזיה של גברים
"אנחנו טענו בראיונות שהפוליגמיסטים שאנחנו מגלמים אינם מורמונים כדי שהציבור לא יטעה, אבל בכל מקרה אני לא חושבת שהמורמונים משוגעים עלינו", אומרת טריפלהורן. "בעונה הראשונה הם חששו שבעיני הציבור זה יחזיר אותם לימי הביניים, כאילו שהם פוליגמיים, והם דווקא לא. ברברה, הדמות שלי, בעצם עזבה את הכנסייה המורמונית והיא מתכחשת לה וזו היתה עבורם בעיית תדמית".
פקסטון מוסיף: "כשלמדתי על הדמות שלי קראתי ספר על המורמונים והוקסמתי מההיסטוריה של הדת המורמונית, אבל לכל דת יש עבר אפל. אנחנו משחקים את הדמויות במלוא הכנות וללא קביעת דעה".
הסדרה הגיעה לנתוני צפייה של ארבעה מיליון מנויי HBO בעונתה הראשונה וגם בחיים האמיתיים הפוליגמיה עשתה כותרות כשהשלטונות בטקסס פשטו על הכת של וורן ג'פס, פוליגמי ידוע לשמצה, ושחררו מהמתחם שלו מאות ילדים וילדות. כל זה יצר כמובן עניין מחודש בסדרה, שחודשה לעונה רביעית עוד לפני תום העונה השלישית שתחל בישראל ב-yes stars Drama בראשון ב-21:00 .

ג'ין טריפלהורן. מגלמת את ברברה, האישה הראשונה
"מה שנהדר בסדרה שיצרו מארק אולסן ווויל שפר, הוא שהיא מציגה את הפוליגמיים על כל גווניהם, בעוד שבחדשות מראים את הצד היותר אפל", מסביר פקסטון. "אנחנו נתנו חזות אנושית למה שנתפס בעיני הקהל כמעין כת שמדכאת את חבריה. ההנריקסונים הם מודרנים ומתונים לעומת המורמונים שמתגוררים במתחם המגודר, והם חלק מהכת".
"היה מתח במהלך משפטו של וורן ג'פס והיתה דאגה שגם קהילת הפוליגמיים תצא נגדנו", מספרת טריפלהורן, "אבל אני חושבת שהם נרגעו. ב'ניו יורק טיימס' פורסמה כתבה שסיפרה על משפחות פוליגמיות שכולן צופות בסדרה והן דווקא בעד הדמות שלי".
אז הסדרה היא מעשייה הוליוודית או שהיא משתתפת ברצינות בויכוח הציבורי סביב הנושא?
טריפלהורן: "אפילו יותר מזה. היא מעמידה במבחן את הדמוקרטיה. במציאות הרי הממשלה לא הולכת ועוצרת פוליגמיים כמו ההנריקסונים, אלא אם כן יש חשד להתעללות או חשש לרווחת הילדים. אם ילכו ויעצרו משפחה פוליגמית רק משום שהיא כזו, זה יעשה כותרות ויעמיד במבחן את הזכות הזו".
למרות שהדמויות בסדרה אינן פנטיות מבחינה דתית, הן מקבלות את אורח החיים הפוליגמי. על כך אומרת טריפלהורן: "אני אישית מזדהה עם האספקט המשפחתי של כל זה. הדמות שלי מגיעה ממשפחה הגונה והיא בוגרת אוניברסיטה. היא לא תכננה להיות ביחסים כאלה, כך שהיא מקדישה זמן רב להסתגלות ולהשלמה עם ההחלטה הזו. הנשים האחרות, ניקי למשל, זה כל מה שהיא יודעת כי היא היתה ילדה במשפחה פוליגמית קיצונית וזה בא לה בטבעיות. מרג'ין היא כלבלב עזוב והיא הצטרפה כי רצתה את המשפחה שלא היתה לה. זו מעיין אחוות האחיות. הן הצטרפו לזה מרצונן וברברה היא זו שארגנה הכל. הן אולי לא תמיד מסתדרות ביניהן, אבל בסופו של דבר הן יחד ותומכות בגבר שלהן. לעיתים הן אפילו משתפות פעולה כשאינן מסכימות עם ביל".

פוליגמיים בקהילה שמרנית
"כוונותיו תמיד טובות", אומר פקסטון על הנריקסון, "אבל הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות ובסך הכל הוא גבר ככל הגברים. צריך לזכור שביל ונשותיו הם בוגרים שנתנו את הסכמתם לאורח חיים הזה והסכימו על חוזה נישואין לגור יחד ולגדל משפחה".
ולמרות זאת בעונה הקודמת ברברה החליטה לעזוב זמנית.
טריפלהורן: "כן, ברברה מאסה בלהיות המנהיגה במשפחה כי האחריות התישה אותה, אבל השנה הנשים מאוחדות מתמיד ואפילו ביל מתחבט במה שהוא עושה".
"בעונה החדשה", מדליף פקסטון, "לא נחשוף ממש בשר אבל אני מניח שהיית מצפה לראות קצת יותר בשר חשוף בערוץ כבלים כמו HBO. בעונה הראשונה כבר הבהרנו שהגבר הזה מקיים יחסים עם הנשים שלו".
רגע, אז לא יהיה סקס בעונה החדשה?
טריפלהורן (צוחקת): "כל פרק כל כך דחוס בסיפורים והתרחשויות שלמי יש
זמן להתעסק בסקס".
פקסטון מנפח קצת את השרירים בחזה: "בתחילת העונה אני מראה יותר בשר ובגלל זה הקפדתי להיות יותר שרירי, אבל באמת, העונה יש כל כך הרבה יותר במה להתעסק".
לאורך הסדרה קיבלתם ביקורות די אוהדות. איך התגובות מהקהל הרחב?
טריפלהורן: "משום מה, דיילות בטיסות מתות על הסדרה וכשאני טסה יש לי ידידות בכל מקום, ואני לא יודעת למה".
פקסטון: "הייתי מעורב בסרטים גדולים אבל ההצלחה של הסדרה חוצה את כל הקהלים והאהדה שאני מקבל מאוד מעודדת. מישהי אפילו שאלה אותי: אתה צריך אישה רביעית? וגברים שואלים: אתה צריך עזרה? ואני עונה: בהחלט".