בדרך למונדיאל: קוסטה ריקה ניצחה את ארה"ב

נבחרת הטיקוס ניצחה 1:3 את האמריקנים ועלתה לראש בית המוקדמות של קונקאקאף. סאבוריו, בורחס והררה כבשו למנצחת, דונובן צימק לאורחת

ynet פורסם: 04.06.09, 10:44

ה'טיקוס' בדרך למונדיאל. נבחרת קוסטה ריקה ניצחה לפנות בוקר (ה') את נבחרת ארצות הברית 1:3 ועשתה צעד חשוב בדרך להבטחת מקומה בגביע העולם דרום אפריקה 2010, שייערך בשנה הבאה.

 

אלברו סבוריו, חלוץ הנבחרת המארחת, הקפיץ את הקהל שמילא את היציעים בסן חוסה עם שער כבר בדקה הראשונה, בבעיטה מ-25 מ' שהכניעה את טים הווארד.

דקה אחת הספיקה לו. סאבוריו כובש את הראשון (צילום: AFP)

 

בדקה ה-13 קוסטה ריקה החלה לסגור עניין, עם שער נוסף, הפעם של סלסו בורחס,

 שכבש מול רשת חשופה, על הדשא המלאכותי. 20 אלף הצופים המקומיים המשיכו לחגוג גם בדקה ה-69, כאשר פבלו הררה קבע 0:3, שהאורחת רק המתיקה במעט עם שער מצמק של לנדון דונובן, מפנדל בדקה ה-90.

 

כעת, אחרי ארבעה מחזורים, קוסטה ריקה עלתה לראשות בית קונקאקאף, מוקדמות המונדיאל של מרכז וצפון אמריקה. הטבלה העדכנית, בפתיחת המחזור הרביעי (שלוש הראשונות עולות למונדיאל, הרביעית לפלייאוף): 1. קוסטה ריקה 9 נק'; 2. ארה"ב 7; 3. הונדוראס 4 (3 מש'); 4. מכסיקו 3 (3); 5. אל סלוואדור 2 (3); 6. טרינידד וטובאגו 2 (3).