בריטניה: בת שנתיים אובחנה עם איי קיו 160

None

ynet פורסם: 09.06.09, 03:32

קארינה אוקלי היא אחת הילדות החכמות בבריטניה. היא אמנם רק בת שנתיים, אבל כבר היא הספיקה להוכיח יכולות מילוליות וכמותיות יוצאות דופן, המקנות לה מנת משכל 160 - לא פחות.

 

העיתון הבריטי "טלגרף" דיווח כי אוקלי - המתגוררת בדרום בריטניה - עברה סדרת מבדקים הכוללים קטגוריות שונות, בהן בחינה של יכולותיה המילוליות, יכולת הזכרון, שימוש בעפרון, מספרים וצורות. בתום הבדיקות התברר כי מנת המשכל שלה גבוהה ב-60 נקודות מהממוצע.

 

פרופ' ג'ואן פרימן, פסיכולוגית הילדים שערכה את המבחן, אמרה כי לילדה יש "דימיון מפותח". כשנשאלה "למה משמשות העיניים?" ענתה קארינה: "אתה עוצם אותם כשאתה הולך לישון", ולאחר מכן הוסיפה: "שמים בהן עדשות מגע".

 

פרימן הסבירה כי מדובר בציון יוצא דופן, אם כי לא חסר תקדים - בעבר אובחנו גם בעלי מנת משכל 170. עם זאת, מנת משכל כמו שלה קיימת רק בקרב 0.03% מהאוכלוסייה.

 

אמה של קארינה, שרלוט פרייזר, שעבדה בעבר בתחום השיווק, ואביה ניק, מתכנת מחשבים במקצועו, אמרו כי לבתם יש זכרון יוצא מן הכלל: "הרבה אנשים אמרו לי שקארינה חכמה יחסית. יש לה תפיסה מהירה, והדיבור שלה נהיר. אז חיפשתי את פרופ' פרימן באינטרנט והרמתי אליה טלפון. זה היה די נחמד למען האמת", סיפרה האם.

 

לדברי האם, "נראה שהיא די מודעת לסביבה, למה שקורה סביבה. היא חדת אבחנה, מדברת כל הזמן ושואלת הרבה שאלות. אני לא יודעת אם זה עניין של חינוך - תמיד ניסיתי לענות לה על שאלות, ולדבר איתה הרבה - או שמא משהו שהיא נולדה איתו".

 

לאחרונה אובחנה בבריטניה ילדה נוספת בת שנתיים עם מנת משכל 156. הילדה, אליז טאן-רוברטס מצפון אנגליה, יכולה לספור עד 10 באנגלית ובספרדית, ומדקלמת את הא'-ב'. היא יודעת למנות גם ערי בירה של 35 מדינות.