מי ברגל, מי בסירה: שביתה ב'תחתית' של לונדון

עובדי הרכבת התחתית בבירה הבריטית, שבה נוסעים מדי יום 3.5 מיליון בני אדם, פתחו בשביתה בת 48 שעות. התושבים נאלצו למצוא דרכים חלופיות להגיע לעבודה, קיטרו - ואיחרו

סוכנויות הידיעות פורסם: 10.06.09, 15:14

הגיעו לשאול תחתיות: מיליוני תושבים בבירה הבריטית נאלצו היום (ד') התעוררו הבוקר לסיוט תעבורתי, לאחר ששביתה שעליה הכריזו עובדי הרכבת התחתית עצרה את תנועת ה"אנדרגראונד" בבירה. התושבים ניסו למצוא תחליפים - בדמות סירות, אופניים או אוטובוסים - ואחרים צעדו למקומות עבודתם בגשם.

 

ראש העיר לונדון בוריס ג'ונסון אמר כי השביתה גרמה להפרעה קשה באורח החיים - והאיץ בארגוני העובדים לחזור לשולחן המשא ומתן כדי לפתור את המחלוקות על גובה השכר, הפיטורים ונושאים נוספים.

 

שביתה ברכבת התחתית של לונדון (צילום: רויטרס)

ארגון ה-RMT, המייצג את הנהגים, עובדי התחנות ועובדי התחזוקה ברכבת התחתית, פוצץ אמש את השיחות, והכריז על שביתה בת 48 שעות. מדי יום משתמשים כ-3.5 מיליון בני אדם ברכבת התחתית בלונדון, שמסלולי הקווים השונים משתרעים על פני 402 קילומטרים.

 

תשעה מתוך 11 קווי הרכבת התחתית השונים היו היום מושבתים - והציבור בעיר נאלץ להצטופף באוטובוסים, או לבחור אמצעי תחבורה חלופיים כגון סירות לאורך נהר תמזה או אופניים. חוץ מאלה, היו עובדים שבשל השביתה לא הצליחו להגיע היום לעבודה. לשכת המסחר של לונדון העריכה כי השביתה עלולה לעלות כ-100 מיליון ליש"ט.

 

ג'ונסון טען כי השביתה היא "בלתי נחוצה ומאמללת" את הנוסעים. "שני הצדדים קרובים מאוד זה לזה. חיוני שאנשים ישובו לשולחן המשא ומתן ויפגינו רצון טוב", אמר ראש העיר. אם לא יושג הסכם בין הצדדים, תתחדש תנועת הרכבות התחתיות רק מחר אחרי השעה 19:00 בערב (21:00 שעון ישראל).

תור לאוטובוס בתחנת ויקטוריה בלונדון. תענוג מפוקפק (צילום: AFP)

 

בטינה ווגל, פרסומאית בת 34 תושבת לונדון, אמרה כי השביתה מוכיחה עד כמה תלויים תושבי הבירה הבריטית ברכבת התחתית. "הייתי צריכה לקחת רכבת נוסעים ואז אוטובוס. הנסיעה ארכה שעתיים. ברכבת תחתית הנסיעה אורכת רק 45 דקות", אמרה. "זה מאוד לא נוח, אך זה מבהיר עד כמה אנחנו תלויים בתחתית".

 

שרלוט טיבס, זבנית בת 24, אמרה כי במקום שהנסיעה לחנות שבה היא עובדת תארך 45 דקות ברכבת תחתית, נאלצה לקחת אוטובוס, והגיעה תוך שעתיים. "אני צריכה להתקשר לבוס שלי ולהודיע שאאחר", אמרה.

 

השביתה צפויה גם להפריע לאלפי אוהדים שמתעתדים להגיע לאצטדיון וומבלי בצפון לונדון כדי לצפות במשחק הכדורגל בין בריטניה לאנדורה, שייערך הערב. המשחק ייקבע אם בריטניה תעפיל למונדיאל.