כהולנדית למחצה, אחד המאפים ההולנדיים האהובים עלי, הוא לחמניות צימוקים, רכות ומפנקות, שאוכלים לרוב בתוספת מנה נדיבה של חמאה צהובה ו/או הררי האחלסלאח (hagelslag), שהם פירורי שוקולד משובחים. אני מזמינה אתכם להכין לחמניות שמזכירות במעט את הלחמניות ההולנדיות, רכות ומתקתקות.
הלחמניות אינן מאוד מתוקות ועשויות להתאים גם להגשה לצד גבינות חצי-רכות משובחות, דוגמת ברי או קממבר. לקבלת לחמניות מתוקות יותר ניתן כמובן להגדיל את כמות הסוכר ולצמצם למחצית את כמות המלח.
קמח שטיבל מס' 2 ניתן להשיג במרכולים הגדולים. במקום שמרים יבשים ניתן להשתמש בשמרים טריים מגורענים מסוג "שמרית", אלא שיש לשלש את הכמות, כלומר להשתמש ב- 21-24 גרם "שמרית".
רצוי להכין את הלחמניות הללו עם צימוקים כהים קטנים: כיוון שלא השגתי כאלה הכנתי את הלחמניות עם צימוקים כהים גדולים. חשוב להקפיד על כך שלא יבלטו צימוקים בחלקה העליון/החיצוני של הלחמניה, משום שהם יישרפו באפייה.
אם רוצים, אפשר להקפיא את הלחמניות ולהפשיר בטמפרטורת החדר או בחום נמוך בתנור.

(צילום: יעל גרטי)
המרכיבים (ל-11 לחמניות בינוניות):
2 ו-1/2 כפיות (7-8 גרם) שמרים יבשים
1 כוס חלב 3%
80 גרם חמאה, רכה או קרה - לא משנה
2 כפות סוכר
2 ביצים L, טרופות
4 ו-1/2 כוסות (630 גרם) קמח לחם ("שטיבל" מס' 2)
2 כפיות שטוחות מלח
120 גרם צימוקים כהים, רצוי קטנים
לזיגוג:
1 ביצה
1 כף חלב
לשימון הקערה: מעט חמאה רכה/מומסת
עזרים: נייר אפייה, מברשת למשיחה

(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה: