הקצין, תושב ירושלים בן 23, סיפר כי השוד אירע סמוך לשעה 4:30 לפנות בוקר בעת שישב עם חברתו, בת 19, על ספסל ברחוב העצמאות במרכז העיר קריית אתא. לפתע הגיחו שני שודדים מאחורי הזוג, חטפו את נשקו ונמלטו מהמקום ברכבם.
רובהו של הקצין, מסוג M-4, הוא גרסה משופרת של ה-M-16, המשמש כיום את רוב היחידות המובחרות בצה"ל. מיד לאחר השוד מיהר הקצין, המשרת במרכז הארץ, לגשת לתחנת משטרת זבולון כדי להגיש תלונה.
"הוא ציין שכל האירוע ארך שניות ספורות", אמר ל-ynet מפקד משטרת זבולון, ניצב-משנה ג'מאל חכרוש. "במקום שררה באותה שעה חשכה, כך שהוא לא הספיק לראות את החשודים או להתנגד".
ממשטרת זבולון נמסר כי נפתחה חקירה, במקביל להודעה שנמסרה למשטרה הצבאית החוקרת (מצ"ח). עוד נמסר כי שני הגופים ישתפו פעולה על מנת להיכנס בעובי הקורה.