בעולם: זעזוע מרצח פעילת זכויות האדם ברוסיה

וושינגטון דרשה מרוסיה להעמיד לדין את רוצחי הפעילה, וטענה כי המקרה מדגים את "הידרדרות החוק והביטחון" בקווקז. האיחוד האירופי כינה את הרצח "פשע ברוטלי"

רויטרס פורסם: 16.07.09, 06:16

ארצות הברית גינתה הלילה (יום ה') את מותה של פעילת זכויות האדם נטליה אסטמירובה, שנחטפה ונרצחה בחבל הקווקז שברוסיה, ודרשה ממוסקבה לפעול במהירות כדי לעצור ולהעמיד לדין את האחראים לרצח.

 

מותה האכזרי של אסטמירובה, בת 50, אירע כשבוע בלבד לאחר שהנשיא האמריקני, ברק אובמה, ביקר ברוסיה ונפגש עם פעילי זכויות אדם במדינה, בהם גם נציגים מהארגון בו הייתה פעילה.

 

המועצה לביטחון לאומי בארצות הברית פרסמה הודעת גינוי בה הביעה "דאגה וצער" ממותה של הפעילה. "פשע כה מזעזע מייצג סימן ברור לאוכלוסייה האזרחית ברוסיה ולקהילה הבינלאומית כולה, וממחיש את ההידרדרות בביטחון ובמעמד החוק בחבל הקווקז בחודשים האחרונים", אמר מייק האמר, דובר המועצה.

 

לדבריו, הממשלה במוסקבה היא היחידה שיכולה להרתיע את אלה המזלזלים בחוקי המדינה. "אנו קוראים לממשלת רוסיה להעמיד לדין את האחראים לפשע המזעזע הזה ולהוכיח כי לא תגלה סבלנות כלפי פורעי חוק", הוסיף.

 

גם האיחוד האירופי לא נותר אדיש לאירוע: שר החוץ של שבדיה, קרל בילדט, שארצו היא

הנשיאה התורנית של האיחוד האירופי, גינה בחריפות את הרצח אותו כינה "פשע ברוטלי". בילט אף הוא קרא לשלטונות לנסות לאתר את החשודים.

 

נשיא רוסיה, דימיטרי מדבדב, הביע זעם על הרצח והורה על פתיחת חקירת מותה של הפעילה, אולם המקרה רק האחרון בגל של מקרים מסתוריים בהם מצאו את מותם מבקרי הקרמלין.

 

אסטמירובה אף עבדה בעבר עם פעילי זכויות האדם אנה פוליטקובסקיה, שנרצחה בשנת  2006, וסטניסלב מרקלוב, שנרצח בינואר השנה.