קונצרן הרכב האיטלקי פיאט שוב בצרות. לאחר תקופה טובה בה רשמה היצרנית האיטלקית רווחים נאים, היא מציגה ברבעון השני של השנה הפסד של 168 מיליון יורו, לאחר שברבעון הראשון צברה הפסד של 578 מיליון יורו. נתון זה מפתיע בעיקר לאור התאוששות מעשור של שנים קשות במיוחד, הכולל גם מסע רכישות יוצא דופן שכולל את קרייזלר האמריקנית, וניסיון לשים יד על מותגים אירופים בצרות כמו אופל ופיז'ו. ברבעון המקביל אשתקד הציגה פיאט רווח נקי של 604 מיליון יורו. כך מדווחת סוכנויות הידיעות AP ובלומברג.
הפסדי פיאט מוסברים בירידה במכירות משאיות איווקו בעיקר, פועל יוצא של המצב הכלכלי הקשה באירופה. בדו"ח שהתפרסם היום (ד') מציגה פיאט ירידה של כ-22.5% בהכנסות לעומת אשתקד. מ-17 מיליארד יורו, ל-13.2 מיליארד השנה. יש לציין כי ההפסדים שמציגה פיאט הפתיעו אנאליסטים בתחום הרכב, אשר העריכו כי הרבעון האחרון יסתיים באופן מאוזן יותר.
בפיאט ממהרים היום להרגיע את השוק, ומעריכים כי עד סוף השנה הנוכחית יצא הקונצרן ממעגל ההפסד, ויראה שוב מספרים חיוביים בשלושת מותגי הרכב החשובים - פיאט, אלפא רומיאו ולנצ'יה. ויש בכל זאת גם מקור אור בקצה. חובות הקונצרן קטנו במהלך הרבעון האחרון מ-6.6 מליארד יורו ל-5.7 מיליארד. עוד יש לציין כי חטיבת המכוניות פיאט אוטו, נהנתה דווקא מרבעון חיובי, זאת תודות למבצעי עידוד גריטת מכוניות המשפרים את נתוני המכירות במדינת המגף.