כאשר מטיילים בשווקים אי אפשר שלא להתענג על מראה הפירות והירקות שיושבים מסודרים בערמות נאות. בביקורי בשוק השבוע צפיתי ברוכל מסדר את מארזי הגזרים בצורה מדוייקת, כשהם שוכבים אחד ליד השני, וצבעם הכתום לא הותיר אותי אדישה.
למרות טעמו הנפלא של הגזר, נדמה שלא תמיד הוא זוכה לכבוד המגיע לו. מרקמו קשה וצריך לקלף את קליפתו הדקיקה, מה גם שילדים לא מתים עליו בדרך כלל. ולמרות זאת, הגזר עשיר בקרוטן, העוזר ביצירת ויטמין A, ועשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים.
אחד הדברים שאימצתי בביתי, כדי לחבב אותו על בני משפחתי, הוא הכנת קערה רחבה ובה ירקות חתוכים הצפים במים קרים בטעם חמצמץ-מלוח. אני בוחרת גזרים צעירים, חותכת אותם לרצועות דקיקות (לפעמים מוסיפה רצועות קולרבי), מרכזת בקערה רחבה ויוצקת עליהם מים עד כדי כיסוי. מוסיפה כחצי כוס חומץ או יותר, ו-2 כפות מלח, מערבבת וטועמת את המים עד לקבלת דרגת מליחות וחמיצות רצויה (במידת הצורך מתקנת תיבול בהתאם).
אני מניחה את קערה הירקות על השיש במטבח, ואז מתחולל המהפך, כשתוך זמן קצר הילדים אוכלים את הגזר (ואפילו את הקולורבי). רעיון נפלא אחר הוא פשוט לחתוך בעזרת קולפן את הגזרים לרצועות, ולהניח בקערה עם הנוזלים המתובלים. והנה רעיונות לעוד מספר סלטי גזר.

(צילום: ירון ברנר)
סלט חמצמץ מהיר הכנה. אפשר להוסיף כמויות נוספות של מיץ לימון על מנת לשמרו
המרכיבים (ל6-4 מנות):
6 גזרים בינוניים
2 בצלים קטנים
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1/2 כפית סוכר
קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפיות שמן
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
המרכיבים (ל-5 מנות):
2 פקעות סלרי בינוניות
2 גזרים בינוניים
מיץ מ-1 לימון
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
קורט סוכר
אופן ההכנה:
סלט גזר מפתיע ביופיו ובטעמו, שסוחט מחמאות מכל מי שטועם אותו
המרכיבים (ל-8 מנות):
לסלט:
6-5 גזרים, מגוררים
צרור עירית, קצוצה דק
100 גרם פקאן סיני, מרוסק גס
לרוטב:
1/2 כוס שמן צמחי
1/3 כוס חומץ הדרים
3/4 כפית מלח
2 כפות שטוחות סוכר דמררה
1 שן שום גדולה, כתושה
לקישוט:
אגוזי פקאן

(צילום: דרור כץ)
אופן ההכנה:
המרכיבים (ל-8-10 מנות):
9 גזרים בינוניים
3 בצלים גדולים
5 כפות שמן
2 כפיות זרעי כרוויה (קימל)
2 כפיות הריסה או פלפלת חריפה
7 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
תבשיל גזר מתקתק מהמטבח האשכנזי, בתוספת סוכר וצימוקים. ישנן גרסאות בהן מוסיפים פירות מיובשים כמו שזיפים ומשמשים. אם משתמשים יש לחצות אותם קודם, להרחיק את הגלעינים ולהשרותם במים חמים, ולהוסיף בשלב בישול הגזר
המרכיבים (ל-6-8 מנות):
1 ק"ג גזרים
4 כפות סוכר
1 כפית מלח
5 כפות שמן או 30 גרם מרגרינה
50 גרם צימוקים בהירים ללא חרצנים
אופן ההכנה:
לאתר הבית של פסקל לחצו כאן