הקדטים פתחו את בית ההישרדות בניצחון

אליפות אירופה עד גיל 16: דאבל-דאבל מרשים של רם אליאספור (19 נקודות ו-17 ריבאונדים) סחף את ישראל ל-74:82 על אוקראינה במשחקי ההישארות בדרג א'

יעל שחרור פורסם: 10.08.09, 15:48

נבחרת הקדטים פתחה היום (ב') ביד ימין את משחקיה בבית ההישרדות באליפות אירופה שבליטא, אחרי שגברה על אוקראינה 74:82. כעת נותרו לישראל שני משחקים נוספים - ביום ד' נגד צ'כיה וביום ו' נגד יוון. המטרה היא לא ליפול לשני המקומות האחרונים, שמובילים לדרג ב'.

 

הנבחרת של רובי בלינקו קלעה שש נקודות בלבד בארבע הדקות הראשונות ונפלה לפיגור 14:6. לקראת סוף הרבע הראשון היו אלה עומר כהן ושי יוסוב, שהצליחו לסחוף אותה קדימה ולהוריד אותה ביתרון מינימלי 20:21 בתום עשר דקות.

שחקני הקדטים חוגגים. ניצחון חשוב ביותר (צילום: פיב"א אירופה)

 

הרבע השני היה שייך כבר לרם אליאספור, שהשלים דאבל-דאבל מרשים עד המחצית (15 נק' ו-13 ריב') וקבע 36:45 לכחולים-לבנים. האוקראינים לחצו

על הדוושה בפתיחת המחצית השניה והצליחו לצמק עד ל-65:60, אבל זה היה מעט מדי ומאוחר מדי עבורם. הנבחרת הישראלית חגגה בסיום ניצחון שני ביורובאסקט.

 

"אני שמח מאד על הניצחון, אבל אנחנו משחקים בבית ההישרדות והמשחק הזה כבר עבר", סיפר המאמן המנצח, רובי בלינקו. "היכולת הזו לא תספיק לנו במשחק מול צ'כיה, נגדה נצטרך לשחק הרבה יותר טוב. יש לנו יומיים להתכונן וללמוד אותה, אני מאמין שאנחנו נעשה את זה".

 

קלעו לישראל: רם אליאספור 19 (17 ריב'), עומר כהן 15 (7 אס'), רן כהן 13, נועם לייש, אלכס צ'רנוביץ' ושי יוסוב 8 כל אחד, אור סולומון 5, סרגיי זליגמן 4, אלון אברמוביץ' 2. במשחק המקביל דרסה יוון את צ'כיה 64:82.