אודי גל וגידי קליגר נשרו למקום ה-12 באליפות העולם במפרשיות בדגם 470. זאת לאחר יום השיוטים השני ברונסטג, דנמרק. השניים, שזכו במדליית הארד בשלוש האליפויות האחרונות (סין 06', פורטוגל 07' ואוסטרליה 08'), סיימו את השיוט הראשון של היום במקום השני, 9 שניות בלבד מהצמד הקרואטי.
את השיוט השני והרביעי הכללי התחילו הצמד רע מאוד, אך לקראת המצוף האחרון הגבירו את הקצב וסיימו במקום ה-14. בשיוט האחרון, חזרו לעצמם (מקום 5) שנתן להם את הדירוג ה-12 הכללי.

לאחר חמישה שיוטים (ולאחר פסילת השיוט הגרוע), רחוקים גל וקליגר רק שמונה נקודות שליליות מטווח המדליות. את המקום הראשון מאייש צמד הולנדי עם 7 נקודות שליליות בלבד, בדיוק כמו לצמד הקרואטי שבמקום השני. במקום השלישי מדרוגים הצמד האוסטרלי.
"יום ארוך עבר על כוחותינו", אמר בסיום אודי גל, "הוועדה המארגנת החליטה על שלושה שיוטים, במקום שניים, כנראה בגלל שלא צפויה רוח חזקה ביום שלישי. היו זרמים חזקים מאוד בשני השיוטים הראשונים ונאלצנו לפעול בהתאם. אנחנו במקום ה-12 הכללי, אבל בינתיים הדירוג די צמוד מבחינת ניקוד, למרות שהמובילים שומרים על יציבות. אנחנו צריכים לשמור גם על יציבות לקראת שלבי הסיום".

ים אמיר ואייל לוין. עלו למקום ה-41 (צילום: סער ברוקמן)
שני צוותים ישראלים נוספים בתחרות ממשיכים לדשדש באמצע. ים אמיר ואייל לוין עלו למקום 41 הכללי (סיימו את השיוטים במקומות 16, 5 ו-16). יוגב יוסף וערן סלע (12, 19 ו-19) במקום ה-43 מתוך 95 הצמדים המשתתפים בתחרות.
מחר יסתיים שלב המוקדמות ואז יבוצע חלוקה לסדרת שיוטי הגמר. בשבת יערך יום התחרות האחרון בשיוט המדליות בו ייטלו חלק עשר הראשונים ובו יינתן ניקוד כפול.